De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat betekent dat de inkopersbeurs Trendz die plaatsvindt op 20, 21 en 22 september 2020 in Evenementenhal Gorinchem nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid. In de persconferentie werd bekend dat zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. Trendz kan en zal voldoen aan de vereiste maatregelen.

“Met groen licht vanuit de overheid gaan wij aan de slag om in september een vakbeurs te organiseren die na een moeilijke coronaperiode een belangrijke impuls geeft aan de commerciële ontwikkeling in de retailsector. Wij hebben alle anderhalve meter protocollen klaarstaan en de voorbereidingen getroffen om in samenwerking met de gemeente Gorinchem de anderhalve meter afstand te borgen voor Trendz”, verklaart Mascha de Bruin namens Trendz.

De Bruin: “Ook voelen wij ons gesteund door de eerdere positieve feedback van 90 procent van de bezoekers die al vertrouwen hadden in een veilige, succesvolle editie. Dat bleek uit een enquête die half mei is verzonden. Vermoedelijk stijgt na dit nieuws van de overheid het vertrouwen nog verder. Ook de exposanten hebben in de afgelopen week hun vertrouwen uitgesproken. Het zal een kleinere editie worden dan men van ons gewend is, maar we doen er alles aan om tijdens Trendz een succesvol inkoopmoment te faciliteren voor de retailer.”

Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren, iets wat al van toepassing was voor Trendz. De Bruin: “Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Uiteraard hanteren wij op alle plekken op de beursvloer de anderhalve meter afstand. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Verder worden er extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.”

De Bruin: “Achter de schermen hebben we hard doorgewerkt en staan momenteel ook in de startblokken om de ticketregistratie live te zetten. Met dit goede nieuws van de overheid kunnen we in één rechte lijn door om onze vakbeurs Trendz tot een groot succes te maken. Binnenkort gaat de ticketregistratie live en we verwachten dat het een bijzondere editie gaat worden.“

Wil jij aanwezig zijn tijdens Trendz? Registreer je begin juli via deze link.