In samenwerking met de bekende modeontwerpster Vera Wang heeft Wedgwood een collectie ontwikkeld geïnspireerd op marmer. Vera Wang Venato Imperial heeft een eigentijds klassieke uitstraling. De marmerlook – organisch en tegelijkertijd artistiek – zorgt voor een luxe, elegante tafelsetting. De collectie is ontworpen met oog voor de tradities van Wedgwood in combinatie met de dagelijkse lifestyle van deze tijd. 

Vera Wang is een internationaal mode-icoon. Ze is bekend om haar moderne benadering van een klassieke stijl. Sinds 2002 is ze nauw verbonden met Wedgwood. Om het perfecte marmer voor de keuken in haar nieuwe appartement in Manhattan te vinden, reisde Vera af naar Italië. Daar bezocht ze de steengroeven en raakte ze mateloos gefascineerd door de willekeurige strepen in het ruwe marmer. Vol inspiratie dook Vera terug de studio in waar het ontwerp van het Vera Wang Venato Imperial-servies tot stand kwam.

De serviescollectie bestaat uit 15 items. Ook is er een 4-delige set verkrijgbaar, bestaande uit een dinerbord, ontbijtbord, schaal en beker. De willekeurige marmertekeningen zijn bij elk verschillend product binnen de collectie anders, wat zorgt voor een spannend en eigentijds