De 58e editie van de Salone del Mobile zit er op en is afgesloten met een zeer positief gevoel bij de organisatie en de exposanten: het aantal bezoekers was weer hoog, het aantal orders dat is geschreven is weer hoog en de bezoekers waren enthousiast over het getoonde. In totaal zijn er 386.236 bezoekers genoteerd, afkomstig uit 181 landen. Dit is een toename van 12 procent ten opzichte van 2017, toen Euroluce en Workplace3.0 ook deel uitmaakten van het programma.

“We sluiten deze editie af met een zeer positief gevoel. De samenwerking met designers, ambachtslieden en professionals uit communicatie en cultuur hebben er voor gezorgd dat we op de beurs verhalen hebben kuinnen vertellen die de verkoop van designobjecten versterkt. Los van het verkopen hebben we een enthousiasme kunnen genereren dat verder gaat dan alleen maar orders schrijven. De Salone is in staat om zowel de professionele bezoeker als de eindklant te betoveren op een internationaal podium”, aldus Salone del Mobile President Claudio Luti.

Er waren 2,418 exposanten, 34 procent daarvan kwam uit 43 landen van buiten de Italiaanse thuismarkt. Deze exposanten waren verdeeld over de Salone Internazionale del Mobile, de International Furnishing Accessories Exhibition, Euroluce, Workplace3.0 en S.Project, inclusief de 550 designers jonger dan 35 die deelnamen aan de SaloneSatellite.

Over twee jaar bestaat de beurs 60 jaar en dit zal opnieuw gevierd worden met een samenwerking met de Teatro alla Scala Foundation. De week begon met een galadiner in de Scala met een concert onder leiding van Ricardo Chailly. Burgermeester Giuseppe Sala sloot de Salone af in het Palazzo Marino, waarbij een Special Lifetime Award werd uitgereikt aan Mario Bellini, de ontwerper die met zoveel exposanten van de beurs heeft samengewerkt. Op de foto staat hij links en Claudio Luti rechts.

De volgende editie van de Salone del Mobile is van 21 tot en met 26 april 2020.