Logistiek dienstverlener Fiege bouwt aan een nieuw distributiecentrum om de sterke groeiambitie van de Zuiver Group te kunnen verwezenlijken. Het toekomstbestendige DC wordt ongeveer 43.000 vierkante meter groot. Fiege verhuist ook haar Nederlandse hoofdkantoor naar het nieuwe pand, dat in het derde kwartaal van dit jaar wordt opgeleverd.

Op steenworp afstand van het hoofdkantoor van het succesvolle interieurbedrijf, de Zuiver Group, in Westzaan wordt er sinds vorig jaar oktober met man en macht gewerkt aan de realisatie van het nieuwe DC. Door nauwe samenwerking met de gemeente is de perfecte locatie gevonden, die verrijst op bedrijventerrein ‘HoogTij Fase 2’. De nabijgelegen containerterminals van de haven van Amsterdam en de luchthaven Schiphol maken regio Zaandam, tot een ideale hub in één van Europa’s sterkste economische gebieden. Er worden vier magazijnsecties gebouwd en tevens een kantoorruimte die fungeert als het nieuwe hoofdkantoor voor Fiege Nederland.

“Vorig jaar leverde de Zuiver Group zo’n 660.000 colli, aan meubels, verlichting en accessoires. Deze producten werden vervolgens vanuit 2 verschillende DC’s van Fiege gedistribueerd naar klanten van de Zuiver Group in meer dan 80 landen. Dit komt neer op een verwerking van ca. 40.000 zendingen en 90.000 orders per jaar. Met de realisatie van het nieuwe DC zal de volledige logistieke scope vanuit één hub worden verwerkt, wat een aanzienlijke efficiëntieslag oplevert voor beide bedrijven en vermindering van verkeer tussen de verschillende locaties”, aldus Pieter Hogenhout, CEO Zuiver Group (hiernaast rechts op de foto bij het tekenen van de overeenkomst voor de bouw).

Het gebouw zal worden gecertificeerd volgens de internationaal erkende duurzaamheidsnorm BREEAM Excellent. Aangezien de Zuiver Groep met haar interne ‘Spot On Responsibility’ roadmap haar bedrijfsvoering zoveel mogelijk wil verduurzamen, is dit een uitstekende synergie. Zo wordt het hele dak van het DC voorzien van zonnepanelen, wordt regenwater opgevangen voor facilitaire doeleinden, komt er een verscheidenheid aan inheemse planten in de ruime groene zones, wordt het complex volledig uitgerust met LED- en bewegingssensoren, en komt er volop parkeergelegenheid voor elektrische auto’s en fietsen.