De hoofden staan er misschien niet naar maar het tuinseizoen staat voor de deur. Mensen brengen meer tijd buiten door dan binnen in hun vrije tijd. Over zes maanden vindt in Keulen de beurs spoga+gafa plaats en de voorbereidingen zijn, volgens de beursorganisatie Koelnmesse, in volle gang.

Begin maart hadden zich al veel exposanten aangemeld voor de beurs die van 6 tot 8 september gepland staat. Firma’s uit 64 landen hebben nu al ingetekend voor deelname.  Acht procent meer dan in 2019 aldus de organisatie. Het thema van de vakbeurs voor buiten leven en ontspannen is dit jaar duurzame tuinen.

Dit thema heeft betrekking op alle segmenten van de beurs: duurzame producten voor in de tuin, maar ook de vraag hoe duurzaam een tuin kan zijn en of iedereen wel hetzelfde verstaat onder duurzaamheid. Want consumenten en producenten kunnen andere verwachtingen hebben. De beursorganisatie belooft op deze kwestie in te gaan. Speciale lezingen, rondleidingen en  product shows staan gepland met deze thematiek in het achterhoofd.

De vier vakgebieden van spoga+gafa zijn ook deze keer garden living, garden bbq, garden creation & care en garden unique. Bedrijven die zich al hebben opgegeven voor de internationale vakbeurs zijn, onder andere: Artevasi, Biohort, Capi Europe, Edeco, Edelman, ELHO, EMSA, Fiskars, Gardena, Glatz, Gloria, Hartman, Intex, Kaemingh, Kettler Home & Garden, Koopman, Napoleon, Nardi, Rösle, Scheurich, Sieger, Severin, Traeger Grill, van Esschert Design, Weber-Stephen, Westland, G. Wurm en vele anderen.

Uiteraard kan de actuele situatie rondom het doorgaan van de beurs van dag tot dag veranderen. Koelnmesse kijkt vooralsnog vooruit naar een succesvolle editie over zes maanden. Mocht de beurs uitgesteld of geschrapt worden vanwege het virus, dan zal de organisatie de reeds aangeschafte tickets van bezoekers vergoeden. Bij een eventuele nieuwe datum zal de organisatie ook de deelnemers die niet op een nieuwe datum willen meedoen schadeloos stellen voor de reeds gemaakte kosten. De organisatie houdt ondertussen iedereen op de hoogte over eventuele wijzigingen.

spoga+gafa 2020 is open voor vakbezoek op 6 en 7 september van 09:00 a.m. tot 6:00 p.m. en op 8 september van 09:00 a.m. tot 5:00 p.m.  www.spogagafa.de