AMBIENTE 2022: de focus op dining, living en giving

AMBIENTE 2022: de focus op dining, living en giving
Van 11 tot en met 15 februari 2022 zal Ambiente in Frankfurt het middelpunt zijn voor producten in Dining, Living en Giving. Eindelijk kan de branche elkaar fysiek weer ontmoeten, contacten leggen en producten aanraken, ook niet onbelangrijk.

“Iedere dag spreken we met onze deelnemers die hun producten eindelijk weer eens live willen laten zien tijdens de komende editie van Ambiente. Daarom is iedereen blij met de datum die is vastgesteld voor de beurs: we werken ergens naar toe. De branche heeft een nieuwe boost nodig na de pandemie en de beurs gaat deze boost geven aan deelnemers en bezoekers”, aldus Philipp Ferger, Vice President Consumer Goods Fairs van Messe Frankfurt.

Ambiente is volgens de organisatie van de beurs het perfecte platform voor het promoten van vernieuwingen en producten wereldwijd. Bekende dining brands die straks aanwezig zijn in Frankfurt: Alfi, Alessi, Elo, RAK, Robbe & Berking, Rösle en Stelton. Talloze andere grote namen uit de andere segmenten zijn er ook, zoals Blomus, Gilde Handwerk Macrander of Lightmakers.

“Zelfs wanneer de handel goed is geweest de afgelopen periode leeft toch het gevoel: we missen Ambiente. We missen de inkopers die we niet ontmoeten of op lange termijn kunnen vasthouden via een digitaal platform. Ambiente brengt internationale bezoekers op de been als een internationaal trefpunt en dat hebben we nodig”, zo zegt Jens-Heinrich Beckmann, General Manager van de Duitse Vereniging voor Messen en Huishoudwaren (Industrieverband Schneid- und Haushaltwaren e.V. IVSH). Ambiente is een trendsetter en een bron van inspiratie voor de consumentengoederen sector. Consumenten verwachten nieuwe trends en deze komen van de beurs. Tegelijkertijd is de beurs de discussieplek voor thema’s als duurzaamheid, gastvrijheid en de projectmarkt. Design wordt ook uitgebreid besproken tijdens de beurs.

Men houdt in Frankfurt de ogen open voor de toekomst en deze is hoe dan ook digitaal. Fysieke beurzen zullen vanaf nu altijd vergezeld gaan van een digitaal platform want niet iedereen heeft nog langer tijd of zin om te reizen en het bespaart ook reis- en verblijfkosten. Dus heeft Messe Frankfurt twee jaar geleden al twee platforms in het leven geroepen om aan de digitale vraag te voldoen: Nextrade en Conzoom Solutions voor het 24/7, 365/365 online presenteren en bestellen van producten.

De komende editie van Ambiente is van 11 tot en met 15 februari 2022 in Frankfurt. ambiente.messefrankfurt.com

Over de auteur

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws uit de branche in uw mailbox.

You have Successfully Subscribed!