Koninklijke Paardekooper Group, eigenaar van Paardekooper en Broekhof, versterkt haar positie in de sierteeltsector. Het familiebedrijf in verpakkingen neemt Van Dillewijn Group over, onder andere eigenaar van Dillewijn Zwapak. De overname ligt ter goedkeuring bij de toezichthouder.

Koninklijke Paardekooper Group wordt 100% eigenaar en neemt alle aandelen over van de huidige eigenaren. Ook de recent overgenomen Alflora winkels zijn onderdeel van de deal, evenals de bedrijfsonderdelen: Terra International, Vaselife International en Synpro Moulding. De onderdelen worden toegevoegd aan de horti-divisie van Paardekooper.

Paardekooper is een familiebedrijf met ruim 100 jaar historie en ervaring in verpakkingen en levert behalve verpakkingen voor de sierteeltsector ook aan retail, industry (food en non food), food service klanten en de AGF-sector. Van Dillewijn Group bestaat 85 jaar en is van oorsprong een familiebedrijf. Ook zij leveren verpakkingen, bloemisterij-artikelen en decoratie-materialen voor de sierteeltsector. Beide bedrijven zijn internationale ondernemingen met vestigingen in diverse landen.

Johan van Hees CEO van Koninklijke Paardekooper Group: “Door de overname versterken we onze positie als koploper in duurzame verpakkingen zowel nationaal als internationaal. De integratie levert diverse synergievoordelen op waar onze klanten van profiteren. Door nauw samen te werken en pakketten te combineren zijn we nog slagvaardiger’.

Bij Van Dillewijn Group werken ruim 200 medewerkers. Mark de Krosse, CEO Van Dillewijn Group; “In de huidige tijd is het noodzakelijk om je snel aan te kunnen passen. De transitie naar een duurzaam en toekombestendig bedrijf vergt een grote inspanning. Met Paardekooper ontstaat er volop ruimte en slagkracht om deze transitie in gang te zetten.”

De Autoriteit Consument & Markt moet de overname nog goedkeuren. De twee bedrijven verwachten de deal eind september 2021 te kunnen afronden.

Foto: Dillewijn