Familiebedrijf Dille & Kamille sluit tijdelijk de 35 Nederlandse en Belgische winkels om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In navolging van een besluit van de Belgische regering werden de elf Belgische winkels al op woensdag 18 maart gesloten. De directie heeft er voor gekozen dat de 24 Nederlandse vestigingen volgden.

“Dit is de moeilijkste beslissing die we als directie ooit hebben moeten nemen,” zegt algemeen directeur Hans Geels. “De gezondheid en veiligheid van onze klanten en onze medewerkers staan echter voorop. Elke dag bezoeken honderden mensen onze winkels. We zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, daarom sluiten we tot nader order onze fysieke winkels. Mijn dank gaat nadrukkelijk uit naar onze medewerkers, zowel in de winkels als in ons distributiecentrum, voor hun inzet. Samen komen we dit weer te boven.”
Uiteraard hoopt hij dat de sluiting niet van lange duur zal zijn, voorspellingen zijn echter niet te maken. “Onze webwinkel blijft wel geopend, daar staan we, zoals altijd, klaar voor onze klanten.” En als klanten in de winkels iets gekocht hebben dat ze willen ruilen of terugbrengen? “Geen enkel probleem,” zegt Geels. “De tijd dat de winkels dicht zijn, gaat niet van de garantietermijn van 30 dagen af. Bewaar dus de kassabon en we zien de klant graag terug zodra we weer open zijn. Hou onze website in de gaten voor meer informatie.”