De vakbeurs Trendz Najaar, die gepland stond op 23, 24 en 25 augustus 2020 in Evenementenhal Gorinchem, wordt verplaatst naar 20, 21 en 22 september 2020. De maatregel die de Nederlandse overheid sinds 21 april oplegt met betrekking tot het coronavirus betekent dat alle vergunningsplichtige evenementen die gepland stonden tot 1 september niet door mogen gaan.

“Vanzelfsprekend volgen wij de maatregelen vanuit de Nederlandse overheid en dat betekent dat Trendz Najaar niet kan plaatsvinden op de oorspronkelijke datum in augustus. Het is een enorme teleurstelling, omdat wij weten hoe iedereen naar dit inkoopmoment heeft uitgekeken. Daarom hebben wij alles-op-alles gezet om een alternatief moment te vinden, en dat is ons gelukt! We verplaatsen Trendz Najaar naar september om retailers de mogelijkheid te geven om inkopen te doen voor het najaar: de herfst- en kerstperiode”, zegt Mascha de Bruin, Event Manager van Trendz.

In de afgelopen periode heeft het beursteam van Trendz nauw contact gehad met haar exposanten en bezoekers. De Bruin: “Hieruit kwam naar voren dat er draagvlak is vanuit een groot deel van de exposanten die bereid zijn hun collecties enkele weken vooruit te schuiven en in september aan te bieden. Daar zijn wij hen ontzettend dankbaar voor. Ook de overige betrokkenheid en loyaliteit vanuit onze exposanten en bezoekers doet ons enorm goed.”

Trendz Najaar corona-proof
In de komende periode maakt beursorganisator Easyfairs een plan om haar events vanaf september corona-proof te maken. “Wij gaan ervan uit dat de 1,5 meter-samenleving voorlopig de norm blijft. Dit heeft grote gevolgen voor de wijze waarop wij beurzen en events vormgeven. Het uitgangspunt is dat onze events veilig zijn, en dat iedereen zich veilig voelt. We zijn daarom bezig om verschillende protocollen te maken om onze beurzen op een verantwoorde manier door te laten gaan. Binnenkort hopen wij hier meer bekend over te maken”, aldus De Bruin.

Foto Trendz-logo: Seijbel-Photography