Eva Lindfors, interieurontwerper en trendwatcher, signaleert ontwikkelingen in de samenleving en de wereld en vertaalt deze naar specifieke trends en producten. We stelden Eva een aantal vragen over de trends voor het voorjaar. 

Hoe kun je het zomerse gevoel en de frisheid binnenhalen nu het bijna lente is?
Eva: “Het gevoel van buiten, breng je met kleine veranderingen al naar binnen. Door gebruik te maken van accessoires in natuurlijke materialen zoals hout, linnen en steen maak je het zomerse gevoel al gauw tastbaar. Je combineert bijvoorbeeld een aantal groene planten in grote aardewerken potten met een mooi rotan daybed met daarin stapels zachte kussens. Zo droom je meteen weg.  
Buitenmeubelen misstaan sowieso niet in een zomers interieur. De laatste jaren zijn er grote ontwikkelingen geweest in de kwaliteit van buitenmeubelen, hierdoor lijken ze helemaal niet meer op de witte plastic campingstoelen van vroeger. Scandinavisch minimalisme en duurzame materialen geven de nieuwe generatie buitenmeubelen cachet. Ze staan prachtig in een zomerse woonkamer.”

Wat voor kleuren zie je veel voor komende zomer?
Eva: “Door het verlangen naar buiten zullen we het komende seizoen veel op de natuur geïnspireerde kleuren en materialen terugzien in het interieur. Aan de ene kant zijn dit neutrale tonen zoals sandy beach – een zachte beige zandkleur – en silent grey die harmonieus in elkaar overgaan. Aan de andere kant zorgen aardse terra, spicy geel en vergrijsd groen voor een subtiel kleuraccent.”

Wat voor materialen gaan we veel zien?
Eva: “Net als in kleuren zijn in materialen natuur en harmonie troef. Zachte organische vormen, aaibaarheid en gelaagdheid zijn belangrijke aspecten in het interieur de komende tijd. Dit zien we bijvoorbeeld in het gebruik van kleine kunstobjecten van koraal, lavasteen en keramiek. Alles wat zacht en tastbaar is, spreekt ons enorm aan in deze tijd van isolatie.”

Wat zien we op de wanden en waar komt dit vandaan?
Eva: “Na maanden thuiswerken en contact met de buitenwereld via een vlak, hard scherm hebben wij als levende wezens enorm behoefte van tactiliteit. Het gemis aan aanraking zorgt er voor dat we gelaagdheid tegenkomen in het interieur. Deze hoogteverschillen van materialen zien we vooral heel duidelijk in de wandbekleding. Dit kunnen kunstwerken zijn van leer en papier, waar vormen en materialen in elkaar overvloeien. Maar we zien ook schilderijen met reliëf. En behang en andere wandbekleding, waarin linnen, zijde en wol zijn verwerkt. Dit zorgt voor nog meer contact met de natuur en de buitenwereld de komende tijd.”

Foto Daybed: Bloomingville 

Bio Eva Lindfors
Eva Lindfors is een Finse interieurontwerper die al voor een groot deel van haar leven in Nederland woont en werkt. In 2011 besloot ze het roer om te gooien en volgde ze verschillende kunstopleidingen om vervolgens in 2015 haar eigen designbureau, Matter of Space, op te richten. Met Matter of Space, een boutique studio in Amsterdam, helpt Eva haar klanten bij het ontwerpen en inrichten van hun droomwoning. Daarnaast is zij werkzaam als trendwatcher, waarbij ze maatschappelijke ontwikkeling signaleert en deze vertaalt in interieurtrends en -producten.

Website: www.matterofspace.com
Instagram: @eva_matterofspace