De SMEG Made in Italy pannencollectie is een feit: de eerste pannencollectie van het iconische merk. Goed nieuws dus voor fans van Italiaans design én van de Italiaanse keuken. Maar natuurlijk ook geschikt voor andere kookstijlen. De ontwerpers lieten zich  inspireren door de bolle vormen van de inmiddels iconische koelkast (de Fab28) en de bijbehorende collectie huishoudelijke apparatuur.

De collectie is ontworpen in de matte kleuren roomwit, rood en zwart en sluiten aan bij het kleurenpalet van andere apparatuur van SMEG. Harmonie in optima forma dus. Ook technologisch gezien laat deze nieuwe apparatuur niets te wensen over. Met een dikke bodem van 4,5 centimeter, een antiaanbaklaag en roestvrijstalen geklonken handvatten zijn de designpannen duurzaam en geschikt voor alle warmtebronnen (gas, elektrisch, keramisch, inductie). Ook ideaal voor gebruik in de oven tot 250 graden. En vaatwasserproof.

Design + techniek
De collectie bestaat uit vier pannen: een koekenpan, een smoor-pan, een wok en een kookpan. De koekenpannen zijn beschikbaar in vier maten (24-26-28-30 cm doorsnee), de kookpannen in twee maten (24-26 centimeter doorsnee), de wok in 30 centimeter doorsnee en de smoor-pan in 28 centimeter doorsnee. Genoeg keuze dus voor kookliefhebbers.