Beursorganisator Easyfairs kijkt met veel enthousiasme terug op Trendz Voorjaar. De editie op 12, 13 en 14 januari trok weer duizenden retailers naar Evenementenhal Gorinchem. De beursvloer telde zo’n 70 nieuwe exposanten, waardoor bezoekers verrast werden door verschillende nieuwe merken. De volgende editie van Trendz is Trendz Najaar op 23, 24 en 25 augustus 2020 in Gorinchem.

“Het was een fantastische editie van Trendz”, zegt Mascha de Bruin, Event Manager van Trendz. “De beurs stond er prachtig bij, met dank aan onze exposanten. Er waren ontzettend veel exposanten die extra groot hadden uitgepakt, en als je dat combineert met de fantastische, nieuwe voorjaarsproducten die hier werden gepresenteerd, dan straalde de beursvloer van voor tot achter. Waar wij enorm blij mee zijn is de kwaliteit van de bezoekers. Die is enorm toegenomen, wij durven wel te stellen: die was beter dan ooit! Waar voorheen die kwaliteit op de zondag soms wat lager lag, was dat nu niet het geval. Dat werd gewaardeerd door onze exposanten. Verder was de koopkracht goed terug te zien tijdens de beurs, bezoekers waren erg kooplustig.”

Smartbadge positief ontvangen
Deze editie van Trendz Voorjaar was in veel gevallen één om niet snel te vergeten. Zo werd de smartbadge technologie geïntroduceerd. Bij binnenkomst ontvingen alle bezoekers een badge waarin een speciale chip is verwerkt: de smartbadge. Met deze badge kon de bezoeker exposanten stands scannen waarin hij of zijn geïnteresseerd is en graag meer informatie wil ontvangen. Na afloop van het beursbezoek ontving de bezoeker een e-mail met daarin de informatie van alle exposanten die hij of zij gescand heeft. De Bruin: “De smartbadge is erg goed ontvangen. Er waren zelfs exposanten met een paar honderd scans. De bezoekers gaven aan de gebruiksvriendelijkheid van de smartbadge te waarderen. Iets nieuws is altijd even wennen, maar bezoekers en exposanten ervaarden direct de meerwaarde.” 

Uitbreiding vernieuwde bovenverdieping
Een andere grote vernieuwing tijdens Trendz Voorjaar was de uitbreiding naar de compleet vernieuwde bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem. Vorig jaar werd deze nieuwe beurshal al geïntroduceerd tijdens Trendz Najaar en nu was het de beurt aan Trendz Voorjaar. “Tijdens Trendz Najaar was de oplevering van deze nieuwe beurshal net afgerond, in de tussentijd zijn de laatste puntjes op de i gezet. Daar plukten wij nu tijdens Trendz Voorjaar de vruchten van, want het zag er geweldig uit! Het geeft de beurs extra uitstraling en bovendien ruimte voor nieuwe initiatieven, zoals Flora Plaza”, aldus De Bruin.

Flora Plaza: een blijvertje
Na de lancering van het Bloem & Blad Ondernemersplein op Trendz Najaar, was dit concept nu doorontwikkeld onder de nieuwe naam Flora Plaza met onder meer het nieuwe Kwekersplein. Bloemisten kwamen direct in contact met kwekers om zo het verhaal achter de bloem of plant te ontdekken. Het vernieuwde Flora Plaza viel in de smaak bij zowel exposanten als bezoekers. Daarom wordt dit initiatief in de toekomst voortgezet.

Trendz Najaar 2020
De eerstvolgende editie van Trendz is Trendz Najaar op zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 augustus 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Voor deze editie is de beursvloer al aanzienlijk volgeboekt, waarbij opnieuw de vernieuwde bovenverdieping wordt ingezet. Voor meer informatie over Trendz Najaar klik hier. www.trendz-najaar.nl.