Afgelopen vrijdag werd in de showroom van MONDiART gestreden voor een plaats in het nieuwe stylisten team dat voor het Eindhovense bedrijf een exclusieve collectie mag ontwerpen.  In een pitch presenteerden de deelnemende stylisten hun visie over het bedrijf en merk MONDiART in een moderne en/of Scandinavische stijl. De jury koos Inge Schuller, Karen Verhoeven en Sharon Roest om samen het nieuwe MONDiART-stylisten team te vormen.

Na een rondleiding door de showroom en werkplaats van MONDiART was het voor de deelnemers tijd om voor de speciale gelegenheidsjury bestaande uit: Maya Kol, organisator van showUP, Designer Thomas Eurlings en Mascha de Bruin, head cluster retail & interior van Easyfairs te pitchen. Alle deelnemers kregen 10 minuten presentatietijd, waarna de jury 5 minuten lang vragen konden stellen.

Unaniem 
Na een ontspannen lunch kwam het hoge woord van de jury eruit. Unaniem kozen zij: Inge Schuller, Karen Verhoeven en Sharon Roest (v.l.n.r.) als het nieuwe MONDiART stylisten-team. Binnenkort starten zij met het ontwerpen van een nieuwe collectie, waarvan de naam op een later moment gelanceerd zal worden. “Het ontwerpproces, de samenwerking en de collectie: we gaan het allemaal delen op onze socialmediakanalen,” aldus een enthousiaste Cole Brekoo, creative director MONDiART.  “Vijf masterpieces uit de collectie zijn straks exclusief verkrijgbaar via onze partner BFI I Best For Interiors.” Inge Schuller: “Met name voor Scandinavische interieurs heb ik een grote passie en daarom voel ik me vereerd, dat ik voor kwaliteitsmerk MONDiART in samenwerking met mijn collega stylisten een collectie mag ontwerpen in deze stijl”

Samenwerking
Sharon Roest: “Toen ik hoorde van de samenwerking tussen BNS Crisp en MONDiART en dat zij graag wilden samenwerken met interieurstylisten om een mooie nieuwe collectie samen te stellen, twijfelde ik geen moment. Maar het blijft toch wel een ding, jouw ideeën en visie presenteren. Afgelopen vrijdag voelde echter als een warm bad in de showroom in Eindhoven, de spanning was er zeker, maar vanaf de eerste minuut voelde het echt als een project dat je SAMEN gaat doen. En als je dan te horen krijgt dat jouw presentatie de juiste snaar raakt en je dan ook echt iets moois gaat maken samen, maakt je hart wel even een sprongetje. Ik heb er zo onwijs veel zin in en kan niet wachten om aan de slag te gaan met Karen, Inge en het team van MONDiART.“

Vorig jaar
Door het succes van de Stylist Choice collectie die vorig jaar gelanceerd werd door de vijf stylisten: Wieke Harting, Petra Sloot, Ineke van Leijsen, Miriam du Maine en Lotte Nijkamp, is het team momenteel bezig met een tweede project voor MONDiART. Ook deze collectie zal tijdens showUP gelanceerd worden.