Pulitzer Amsterdam heeft een plek bemachtigd op de meest toonaangevende lijst voor de beste hotels wereldwijd. Het Amsterdamse hotel staat namelijk als het beste hotel van Nederland op The Gold List 2020 van het Engelse Condé Nast Traveller. Een opsteker in deze tijd en leuk voor straks als de hotels weer volop gasten mogen ontvangen.

The Gold List bestaat uit de beste hotels in de wereld; klassiekers die hun reputatie en visie gedurende vele jaren hebben opgebouwd. De hotels worden gekozen door reisredacteuren van het magazine.

Eigentijdse make-over
De reispublicatie omschrijft Pulitzer Amsterdam als: “De essentie van het verleden van Amsterdam is aanwezig, maar de make-over door designer Jacu Strauss zorgt voor een eigentijdse uitstraling. Naast de originele stucplafonds, antieke Delftse tegels en openhaarden, vind je hier nieuw Nederlands design en talloze werken uit de uitgebreide collectie  moderne kunst.”

Condé Nast Traveller: “Net als Amsterdam, combineert het Pulitzer de fundamentele elementen uit het verleden met een gewaagd en eigentijds design, terwijl het origineel en volledig zichzelf blijft.”
Pulitzer Amsterdam werd eerder meegenomen in de ‘Top 15 Best Hotels in Europe’ van de Fodor’s Travel Awards 2020 en de hotelbar Pulitzer’s Bar werd door Gault&Millau benoemd tot ‘Cocktailbar van het Jaar 2020’.

Design 
Het Amsterdamse vijfsterrenhotel heropende in augustus 2016 opnieuw haar deuren na een restauratie en restyling van alle 25 grachtenpanden. Een mix van eclectische details en designstukken, samen met het individuele karakter van elk grachtenpand, laten het hotel tot leven komen. In 2020 vierde Pulitzer Amsterdam haar 50-jarige bestaan.

17e eeuw
Het Pulitzer Amsterdam is een luxehotel gesitueerd in 25 samengevoegde 17e en 18e-eeuwse grachtenpanden in één van Amsterdamse chicste buurten. Het hotel heeft 225 gastenkamers, een serene binnentuin, vergader- en evenementenruimten evenals een restaurant en bar. Met uitzicht over de Prinsengracht en Keizersgracht, is het hotel gesitueerd in het historische hart van Amsterdam, genoteerd op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Dichtbij de Dam, vanaf het Pulitzer Amsterdam zijn het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis gemakkelijk te bereiken. De hippe Negen Straatjes, de bijzondere winkels in de Jordaan, de Bloemenmarkt en het Koninklijk Paleis zijn gelegen op steenworp afstand, te ontdekken per voet, fiets of met boot.