Zeven maanden voordat Ambiente 2020 van start gaat is de hal voor toeleveranciers van de horeca, de nieuwe hal 6.0, al volledig volgeboekt. Dit meldt de organisatie van de beurs, Messe Frankfurt. Bedrijven als APS, BHS Tabletop en RAK staan in deze hal.
 
Bij de editie van dit voorjaar werd al aangekondigd dat hal 6.0 voor de horeca sector zou worden gereserveerd. “We zijn er dan ook trots op dat exposanten en bezoekers Ambiente zien als een beurs die aantrekkelijk en belangrijk is voor de horeca sector. De interactie tussen deze sector en producten als bestekken, serviezen en tafelgerei is van oudsher sterk, maar in hal 6.0 wordt nu voor het eerst deze toepassing extra benadrukt”, aldus een zeer verheugde Nicolette Naumann, vice president van Ambiente. Grote namen als APS, BHS Tabletop, Picard & Wielpütz, RAK, Revol (zie foto) en Zieher staan dus in deze hal, andere aanbieders combineren hun aanwezigheid in hal 6.0 met een stand elders op de beurs: Alessi, Kütahya, Lubiana en Porland zijn hier voorbeelden van. 
 
De wens van een eigen hal kwam naar voren na de afgelopen editie. Ongeveer 30.000 bezoekers, waarvan 80 procent van buiten Duitsland, gaven aan interesse te hebben in het bezoeken van een separate horeca hal. De volgende productgroepen zullen zichtbaar aanwezig zijn in hal 6.0: Buffet & Presentation, Chafing & Transport, Tabletop, Café & Bar, From Oven to Table, Kitchen & Utensils, Menus, Signs & Displays, Tablecloths & Napkins, Professional Clothing & Waiter’s Equipment. Ook zal er een Horeca Get Together zijn waarop uitgebreid genetwerkt kan worden tussen fabrikanten, planners, investeerders en consultants. 
In navolging van de Ambiente Academy in de hallen 9.1 en 11.1 zal er in hal 6.0 voor het eerst een HoReCa Academy komen met vijf dagen lang interessante lezingen door experts uit het veld. Nadere details over de invulling worden binnenkort bekendgemaakt.
 
Ambiente 2020 wordt gehouden van 7 tot en met 11 februari 2020. www.ambiente-messefrankfurt.com