Dille & Kamille opende vorige week de 36e winkel van het in 1974 opgerichte familiebedrijf. Deze winkel voor huis, tuin en keuken bevindt zich in een historisch pand in Leeuwarden. “Lang hebben we naar een geschikt pand gezocht in Friesland, maar deze locatie aan de Nieuwestad in Leeuwarden past perfect bij ons,” zegt algemeen directeur Hans Geels. “Oorspronkelijk zouden we trouwens in juni starten, maar vanwege corona moesten we de opening uitstellen. Klanten vinden ons nu in tien van de twaalf Nederlandse provincies!”

Inspirerend rustpunt
De afgelopen weken is hard gewerkt om de ca. 220m² grote winkel aan de Nieuwestad in te richten. Tussen de groene planten en met klassieke muziek op de achtergrond, kunnen klanten even ontsnappen aan de hectiek van alledag. Ze vinden in de winkel kook- en bakspullen, nostalgisch speelgoed, kruiden en thee, tuingereedschap en nog heel veel meer.
“In deze tijd is het extra belangrijk dat je huis een plek is, waar je je prettig voelt,” licht winkelmanager Mirthe Meijer toe. “Kleuren en materialen uit de natuur, planten in mooie potten, manden en fijne spullen voor je werkplek brengen rust en warmte in je huis. Net als servies, kaarsen en mooie stoffen om de tafel aan te kleden. Zeker nu wil je de plek waar je elke dag samen eet gezellig en gastvrij maken.”

Tap voor schoonmaakmiddelen
De tap voor schoonmaakmiddelen is de favoriet van Meijer. De winkelmanager legt uit waarom: “Hier vind je onder andere wasmiddel, allesreiniger, afwasmiddel en vloeibare handzeep: allemaal milieuvriendelijk én onverpakt. De klant brengt een eigen fles mee en die vullen we. Bij ons een nieuwe fles uitzoeken kan natuurlijk ook, die kan je dan steeds hergebruiken. Dit scheelt straks een berg wegwerpplastic!”

Oude glorie
Het winkelpand aan de Nieuwestad is een in 1810 gebouwd rijksmonument. Destijds was hier hotel Bellevue gevestigd. De gevel is teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Voor de verbouwing is gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout, isolerende vlasplaten, verf op waterbasis en ledverlichting. Op een later moment zullen op het dak zonnepanelen worden aangebracht.