Royal Delft, de producent van het handgemaakt en handbeschilderd Delfts blauw aardewerk, en een van de bekendste tatoeëerders Henk Schiffmacher: zijn niet de meest voor de hand liggende combinaties.

Maar toch hebben de twee meer met elkaar gemeen dan gedacht. Met Schiffmacher Royal Blue Tattoo komen deze twee onverwachte werelden samen in een verrassende expositie. Speciaal voor deze samenwerking heeft Henk Schiffmacher met de meester-schilders van Royal Delft een aantal unieke objecten gemaakt, waar de twee werelden elkaar letterlijk raken.

Door de samenwerking tussen Royal Delft en de Schiffmacher Tattoo Heritage ontstaat opnieuw bewustwording over ambacht, symboliek en tradities, en komen verschillende doelgroepen met elkaar en met nieuwe werelden in contact.

Een persoonlijk ingesproken audiotour neemt je mee op reis tussen twee werelden in een verhaal over geloof, hoop en liefde als inhoudelijke rode draad. Een randprogrammering bestaande uit schilderworkshops, masterclasses, lezingen en een boek, vullen de expositie aan. Schiffmacher Royal Blue Tattoo is tot en met 15 maart voor publiek te bezichtigen.