Nieuwe hal, nieuwe kansen. Dat is, zeer kort samengevat, de boodschap van Messe Frankfurt wat betreft de opzet van Ambiente volgend jaar. Hal 12 is in het najaar af en de oudste vakbeurs voor consumentengoederen van Europa gaat er volop van profiteren. “Deze hal loopt voorop in energiegebruik dankzij de zonnepanelen. Hal 12 staat symbool voor de vele veranderingen die we gaan doorvoeren”, aldus Nicolette Naumann, namens Messe Frankfurt eindverantwoordelijke voor Ambiente.

Hal 5 wordt vervangen en hal 6 wordt gerenoveerd. De exposanten die hier normaal stonden verhuizen naar hal 12. Houseware & Storage zijn de productgroepen die verhuizen.  Table Top Trade verhuist volgend jaar naar de 4 verdiepingen van hal 10. In hal 10.2 komt Premium: een presentatie van serviezen en bestekken van over de hele wereld. Hallen 12 en 3 staan direct met elkaar in verbinding wat voor een logische route gaat zorgen voor bezoekers, want de messen en borden van hal 3 blijven ook daar.

Andere wijzigingen in de indeling: Interior Design gaat naar hal 8.0, hal 9.0 is Interior Decoration (meer het gift segment), hal 9.1 is er voor de seizoensdecoratie. Hal 11.0 is er vanaf volgend jaar voor Urban Gifts, de bovenverdieping voor traditionele geschenken, souvenirs, sierraden en mode accessoires voor het middensegment. De duurzame producenten voor gifts en living staan in 9.2 en 9.3.

De volgende editie van Ambiente is van 8 tot en met 12 februari 2019 in Frankfurt.