Frederike Martens liet zich inspireren door de natuur toen ze de Blomus serviescollectie Sablo ontwierp. Natuurlijke elementen als aarde, wind, vuur en lucht hielpen haar bij het bedenken van de accessoires. Het eindresultaat is een collectie serviesgoed dat imperfect perfect is, precies zoals de Japanse filosofie van Wabi Sabi dicteert: schoonheid ligt in imperfectie en acceptatie van de natuurlijke cyclus van het leven. Dit herinnert ons eraan dat alle dingen, inclusief ons en het leven zelf, vergankelijk, onvolledig en onvolmaakt zijn.

Het oorspronkelijke idee van de Duitse ontwerper was ook om een ​​servies te creëren dat een veelvoud van zintuigen aanspreekt en veel meer te bieden heeft dan alleen esthetiek. Wanneer je de objecten aanraakt en vasthoudt, is het tactiele element duidelijk en krijg je een idee van het gewicht, het materiaal en hoe het oppervlak verschuift van geglazuurde naar ruwe, gebrande klei, een ontwerpkenmerk dat de items ook hun individuele, unieke variaties geeft van kleur.

Sablo omvat in totaal 23 items. Het volledige servies is de voor de hand liggende keuze voor de snelle dagelijkse snack en de volledig gedekte tafel die familie en vrienden uitnodigt voor onvergetelijke lunches en diners. Het soort waarvan je wenst dat ze voor altijd zouden duren.