Voor veel winkels is Black Friday, vrijdag 26 november, dé dag om klanten met hoge korting tot extra aankopen te verleiden. Dille & Kamille doet het met Green Friday anders: géén commerciële acties, géén advertenties, maar via alle kanalen groene inspiratie en de aansporing om juist op die vrijdag de natuur in te gaan in plaats van te shoppen. Bovendien sponsort Dille & Kamille de aanplant van in totaal 4000 vierkante meter nieuw bos in Nederland, België, Duitsland en Vietnam en het opknappen van bestaand bos.

“Bij ons zit geluk niet in korting en kopen-om-het-kopen,” licht Algemeen Directeur Hans Geels de gedachte achter Green Friday toe. “Black Friday, en alle overconsumptie die daarbij hoort, is letterlijk een zwarte dag, voor het klimaat en de natuur. Met Green Friday laten wij een tegengeluid horen: wij maken de wereld liever een stukje groener, zónder omzet gerelateerde acties. Het is prachtig om te zien dat er inmiddels een echte beweging ontstaat en steeds meer bedrijven meedoen. Zo krijgt Green Friday echt impact.”

Geen promoties
Op Green Friday past Dille & Kamille zowel haar website als de socialmediakanalen aan. Het vertrouwde zwart-witte Dille-logo wordt groen, er is geen advertising en er worden geen artikelen gepromoot. Met groene tips, DIY’s en leuke wandelroutes wordt de online bezoeker geïnspireerd om de wereld groener te maken. En vooral, onder het motto ‘Meer heb je niet nodig!’, de natuur in te gaan in plaats van te shoppen.

Nieuw bos
Dille & Kamille zet de wens voor meer groen kracht bij met een donatie aan partner Trees for All. Hiermee worden bomen geplant én bestaand bos hersteld. “Deze donatie is niet verbonden aan een omzetactie,” vult Geels aan. “Wij houden het eenvoudig en kiezen voor de weg waar wij het meeste in geloven, al sinds 1974: iets goeds doen voor de natuur!”

Voor elke nieuwe ‘Nederlandse’ boom plant Trees for All er ook een in Vietnam. Goed voor de natuur, voor het klimaat en voor de lokale bevolking! Mooi meegenomen: in de tropen groeien die nieuwe bomen sneller en slaan dus meer CO2 op.