“De herfst is al volop aanwezig, we genieten bewust van elke fase in de natuur en doen buiten nieuwe energie op. Consumenten kunnen ook natuurgeluiden in het interieur introduceren door stromend water, een knapperend vuur of muziek met natuurgeluiden aan het interieur toe te voegen.

Hoe blijven we positief en mentaal sterk? Na alle stress van de afgelopen tijd is er sterke behoefte aan ontspanning en herstel. Maar dan wel op een bijzondere manier, waarbij zowel lichaam als geest een boost krijgen.
Consumenten kunnen bijvoorbeeld een eigen wellness of spa thuis creëren. Geurende planten, bloemen of etherische oliën zijn goed voor hun welzijn. Dit kan eenvoudig in de badkamer gerealiseerd worden. Ze gebruiken bijvoorbeeld eucalyptus. Deze plant geeft een karakteristieke geur af die je herkent uit de sauna. De geur vermindert stress en zorgt dat je je wat meer ontspannen voelt. Hierdoor word je ook minder vatbaar voor griep. De badkamer ruikt heerlijk en zo’n groene tak staat ook nog eens heel stijlvol. Door deze kleine verandering begint de dag voortaan wat meer ontspannen en vol nieuwe energie.

In woonkamer kan een sfeer gemaakt worden die doet denken aan een super luxe kuuroord. De ruimte is opgebouwd uit spannende en uitgesproken pasteltinten. Deze tinten worden gecombineerd met ronde vormen en warme texturen. Denk aan een ronde accessoires en een warme, wollen plaid. Water is met zijn heldere, ontspannende en zuivere eigenschappen een belangrijke inspiratiebron voor alle trends in het interieur.

Al deze principes horen ook bij de Biophilic Design-leefwijze: seizoenen in het interieur opmerken en ervaren hoe de wereld verandert met de seizoenen. Wees daarom ook zacht voor jezelf. Ik wens jullie een fijne en succesvolle november en decembermaand!”

Katja van Ewijk
Groenstylist
Biophilic Design

Personal Green