De trendkleur Epoch speelt in op de interieurtrend die rustgevende ruimtes realiseert. Het is een pruimtint die gebruikt kan worden om een kamer een luxe uitstraling te geven. En deze kleur is nu dus colour of the year 2021 van Graham & Brown. 

“Tijd is een overkoepelend thema dat zich een weg baant door elke rode draad van de Trend Forecast 2021 van Graham & Brown. Terwijl de wereld waarin we leven voortdurend verandert, kijken we naar de toekomst door de lens van nostalgie. We hebben onderzocht hoe de toekomst door de geschiedenis heen is voorzien en hoe tijd vaak als het kostbaarste goed van allemaal wordt beschouwd,” zegt Paula Taylor, kleur- en trendspecialist bij Graham & Brown.

Ingetogen en rustgevend
Epoch is een koninklijke en luxueuze tint; hiermee kunnen indrukwekkende interieurs worden gecreëerd, maar deze tint kan ook worden ingezet voor een meer ingetogen en rustgevend interieur. Abby Hesketh, productmanager en verf- en kleurspecialist bij Graham & Brown, deelt hieronder haar tip voor het stylen van de Graham & Brown Colour of the Year, Epoch: “Een trend waarvan we merken dat deze in een stroomversnelling komt, zijn lichte muren gecombineerd met plinten en deuren die in een donkerdere tint zijn geverfd. Dit is een manier om de architectonische kenmerken van een kamer te benadrukken en voegt een gezellig element toe terwijl we toch diepte en structuur opbouwen. Gebruik Epoch voor al het houtwerk in een kamer en combineer met een lichtere tint paars voor een verfijnde kleurencombinatie.”