Het aantal vlinders in Nederland neemt sterk af. Door middel van kleinschalig beheer beschermt Staatsbosbeheer hun leefgebied op de Veluwe en daarmee deze vlinders. Winkelbedrijf Dille & Kamille helpt hier, samen met haar klanten, bij en schenkt een deel van de opbrengst van zadenmengsel ‘Bloemen voor vlinders’ aan Staatsbosbeheer.

Dille & Kamille gelooft in een wereld waar mens en natuur in harmonie met elkaar leven. “In de natuur kom je tot rust en bezinning, je doet er inspiratie en nieuwe energie op,” zegt algemeen directeur en natuurliefhebber Hans Geels. “Elke keer ben ik weer verrast door onze Nederlandse natuur. Zo rijk qua biodiversiteit, maar ook heel kwetsbaar. Daarom helpen we, samen met onze klanten, Staatsbosbeheer graag om onze natuurgebieden nog een stukje mooier te maken.”

Kwetsbaar
Vlinders zijn vaak gebonden aan een bepaald landschap. Dit maakt ze extra kwetsbaar. Het Gentiaanblauwtje bijvoorbeeld leeft in natte heidevelden. Door verdroging en bemesting wordt dit landschap steeds zeldzamer en daarmee ook deze vlinder. Staatsbosbeheer beschermt op de Veluwe het leefgebied van het Gentiaanblauwtje door heel specifiek, kleinschalig beheer. Dille & Kamille helpt hierbij: van elk verkocht zakje zadenmengsel ‘Bloemen voor vlinders’ wordt €1 aan Staatsbosbeheer gedoneerd.

Vlinderparadijs
Met de aankoop van de speciale zaadjes steunen klanten van Dille & Kamille niet alleen het Gentiaanblauwtje. Door de bloemen in hun tuin te zaaien, maken ze die ook aantrekkelijker voor andere vlinders. “De natuur begint in onze achtertuin,” licht Hans Geels dit toe.