Broer en zus Wouter en Nanci Broers startten in september vorig jaar hun nieuwe merk Earthware. Begin februari openden zij hun nieuwe showroom voor de collectie meubelen, verlichting, servies, snijplanken, kussens, manden, kleden, wanddecoratie en plaids aan de Randweg in Culemborg. Een zeer gevarieerd assortiment dat in Azië en Afrika door lokale ambachtslieden wordt gemaakt volgens de regels van Fair Trade. De Earthware collectie wordt inmiddels via 50 retailers verkocht.

“Mijn zus en ik kwamen al vaak in de landen waar we laten produceren en zagen zoveel mooie producten waarvan we dachten: dit willen mensen in Nederland ook hebben.” Wouter vertelt enthousiast over de verschillende producten van Earthware. Hij kwam op de naam vanwege de aardetinten waarin de meeste producten zijn uitgevoerd. “Natuurlijke kleuren bepalen de sfeer van ons assortiment. Het zijn allemaal producten die volgens traditionele technieken gemaakt worden door lokale ambachts- lieden. Vaak combineren we deze technieken met een eigentijds ontwerp. We hebben hier in Culemborg een medewerker die helpt met het maken van eigen ontwerpen.”

Enthousiast en rechtvaardig
De items worden gemaakt in Marokko, Indonesië, India, Vietnam, Tanzania en Cambodja. Er zijn in totaal rond de 600 artikelen. Wouter: “We willen onze collectie overzichtelijk houden en niet boven de 1.000 verschillende artikelen uitkomen. We houden de meeste artikelen op voorraad in Culemborg, zodat we snel kunnen leveren. Maar we gaan ook werken op pre-order, op commissie, met ingang van de komende collectie.”

 

Het complete artikel lees je in Home Deco Business Magazine #1. Niet ontvangen? Neem een abonnement!