Sinds 1854 creëert Louis Vuitton unieke designs, die zowel innovatief als stijlvol zijn. Tot op de dag van vandaag blijft het merk trouw aan de stijl en kwaliteit, waarmee de oprichter is begonnen. Louis Vuitton heeft de stijl van reizen volledig veranderd met zijn koffers, tassen en accessoires. De producten zijn elegant en tegelijkertijd praktisch. Inmiddels hebben veel verschillende designers met Louis Vuitton samengewerkt en nieuwe producten gecreëerd. Een van de collecties waarbij Louis Vuitton heeft samengewerkt met veel verschillende artikelen is de: Louis Vuitton Objets Nomades.

De collectie bestaat uit een limited edition verzamelvoorwerpen. De meubelen die in de collectie zitten, zijn geïnspireerd door House’s travel DNA. De collectie is bedacht door creatieve designers van nu. Denk hierbij aan Patricia Urquiola, India Mahdavi, Tokujin Yoshioka en ook Andrew Kudless. Andrew Kudless heeft samen met Louis Vuitton een unieke Swell Wave Shelf gecreëerd.

De Swell Wave Shelf kan gezien worden als muurdecoratie, maar is ook functioneel. De planken zijn van eiken hout en worden samen gehouden door leren bandjes.

Van 4 tot 8 december was de collectie te zien zijn bij Paradise Plaza in Miami Design District.