Nadat de winkels van DILLE & KAMILLE ruim drie weken geleden sloten in verband met het coronavirus, gaan ze nu stap-voor-stap weer open. De eerste tien winkels gingen op donderdag 9 april en vrijdag 10 april open. En paar dagen later volgden de andere winkels.

Op 19 maart besloot Dille & Kamille alle winkels in Nederland tijdelijk te sluiten. “Dit deden we niet omdat het van overheidswege moest,” aldus algemeen directeur Hans Geels, “We vonden het de beste oplossing omdat we toen de veiligheid voor onze klanten en medewerkers niet konden garanderen. Nu kunnen we dit wel, met extra maatregelen en aangepaste huisregels.”

Regelgeving
Vanzelfsprekend volgt Dille & Kamille alle regelgeving en aanwijzingen van de overheid en het RIVM nauwgezet op. Het maximale aantal klanten wordt per winkel vastgesteld n.a.v. de winkelgrootte, regels met betrekking tot de anderhalve meter afstand worden strikt nageleefd, er wordt veel en extra schoongemaakt, bij de kassa’s zorgen hygiëneschermen voor de veiligheid van klant en medewerker. Klanten kunnen voorlopig alleen met pin of contactloos betalen.

Schoonmaak
Ook de openingstijden zijn aangepast. Dit geeft de medewerkers de tijd om elke ochtend grondig schoon te maken, maar er is ook extra tijd om klanten te helpen die nu liever niet tijdens openingsuren winkelen. Zij kunnen een afspraak maken voor ‘personal shopping’: vóór openingstijd heb je dan de winkel voor jezelf. Verder is het nu mogelijk om bij de winkel een bestelling te plaatsen en die, al dan niet als cadeau verpakt, op een vooraf afgesproken tijdstip op te halen. Veilig en handig dus. Voor zowel het bestellen als personal shoppen moet de klant direct contact opnemen met de winkel van zijn keuze.