De ene dag hangt het zijden kunstwerk aan je muur, de volgende dag draag je het als sjaal, rok of top. Magic Scarves brengt innovatieve kunstwerken. Met de zijden en handgemaakte kunst is eenvoudig de kleur en look en feel van het interieur te transformeren tot een kledingstuk.

De Magic Scarve is een product van Cutting the Cake, het bedrijf van fotografe Karen Steenwinkel en modeontwerper Jolanda de Meester. Zij bundelden hun krachten en zo is een eerste collectie met acht verschillende Magic Scarves ontstaan. Vier ontwerpen in de Art Photo Collection zijn afkomstig uit de genomineerde Nouveau Vague-collectie van Karen. Dit is haar kunstzinnige reactie op de rechtlijnige reclamefotografie. Een persoonlijke interpretatie naar zachtere en vloeibare onderwerpen. De vier Marble Print Collection ontwerpen zijn van Jolanda en zijn met een speciale Irish Moss schildertechniek gemaakt. Er ontstaat een gemarmerd patroon, welke in een foto wordt gereproduceerd en op het zijden van de Magic Scarves wordt gedrukt.

You are the magician
Het model van de Magic Scarves, met knopen en knoopsgaten, is ontwikkeld aan de hand van het mode-inzicht van Jolanda. Zij maakt handmatig aan iedere sjaal de innovatieve knopenband. Met behulp van die knopenreeks is het art work aan de wand op te hangen én als rok of top te dragen. Jolanda: “Het mooie aan Magic Scarves is de ontdekkingsreis naar de oneindige mogelijkheden.” Onder het mom You are the magician hopen de dames achter Magic Scarves dat kopers op vele manieren plezier van het kunstwerk hebben. Natuurlijk helpen ze iedereen een handje op weg met diverse voorbeelden om de sjaal te dragen.

Duurzame kunst cadeau
Door méér met kunst te kunnen doen, is Magic Scarves een ideaal cadeau, vinden de dames. Kunst blijft op deze manier zichtbaar en draagbaar. Hierdoor worden kunstwerken duurzaam, zo is het achterliggende idee. “Na het exposeren van bijvoorbeeld afgedrukte foto’s, verdwijnt de kunst nogal eens in de kast. Nu we art work op zijden afdrukken en voorzien van een knopenband, blijft de kunst in beeld”, legt Karen uit. Bovendien werkt Magic Scarves met een minimale waste policy. Aan de zachte sjaals hangt geen label, maar een zakje knoopjes met daarop het wasvoorschrift. Nog duurzamer is de manier van inpakken, namelijk in bakpapier. Op de bijgeleverde flyer staat een recept voor cheesecake waarbij het inpakpapier dus weer hergebruikt wordt.