Helaas is ook spoga+gafa 2020 van de baan. De vakbeurs voor tuinieren en tuinmeubilair stond gepland voor 6 tot en met 8 september in Keulen. Het wordt nu 30 mei tot en met 1 juni 2021.

Op verzoek van de branche wordt de beurs verplaatst naar het voorjaar van volgend jaar. Dit is een veel beter tijdstip voor het plaatsen van orders.  Ondanks een vrijwel volgeboekte beurs dit voorjaar zorgde Covid-19 dat de beurs toch op een ander moment plaats zou vinden en het evenement werd verschoven naar september. De huidige economische situatie in Duitsland plus het opduiken van nieuwe besmettingsgevallen heeft, samen met de angst voor tegenvallende orders, opnieuw geleid tot het uitstellen van het evenement. Internationaal reizen blijft voorlopig ook nog lastig.

Vandaar dat een overgroot deel van de exposanten en de bezoekers de afgelopen weken heeft laten weten niet naar Keulen te komen in september. Ook de intensieve voorbereidingen van de beurs op een veilig beursbezoek hebben niet mogen baten. Mensen bleven ongerust.  Vandaar dat organisator Koelnmesse  in overleg met de branche heeft besloten de beurs voor september af te blazen. Dus wordt het 30 mei tot en met 1 juni 2021.

Het succes van de spoga+gafa van de afgelopen jaren werd juist bereikt door nauwe samenwerking met de tuin(lifestyle)branche. Vandaar dat hun oordeel telt voor Koelnmesse. De beurs nog meer tot het internationale handelsplatform en communicatiemiddelpunt van de branche maken is nog altijd de missie van beide partijen.

Oliver Frese, COO van Koelnmesse, over het verplaatsen naar volgend jaar: “Het doel van onze besprekingen met de branche is om samen de beurs op het beste tijdstip plaats te laten vinden. Eind mei is gewoon het beste moment, zo blijkt nu.”