Tuinbeurs spoga+gafa in Keulen 2022 bijna van start

Tuinbeurs spoga+gafa in Keulen 2022 bijna van start

Met tien goedgevulde hallen en meer dan 1.000 deelnemers uit 60 landen is de beurs klaar om van start te gaan, ook digitaal. Op dit digitale platform kunnen bezoekers de nieuwste ontwikkelingen zien, kennis maken met deelnemers en netwerken. Een week na de beurs is er de zogenaamde After Show online voor de follow-up van de contacten die gelegd zijn tijdens de beurs. Het voorstellen van nieuwe producten en netwerken blijft online via het platform uiteraard doorgaan voor de rest van het jaar tot de volgende editie.

Platform
Op het platform zijn ook de hoogtepunten van de beursdagen in de fysieke wereld te zien. De eerste dag staat zoals altijd in het teken van de inkopers voor de grote tuincentra. Zij worden rondgeleid over de beurs en daarbuiten, in de omgeving van Keulen, om de nieuwste ontwikkelingen te kunnen bekijken. De VDG, de vereniging van Duitse tuincentra, ontvangt deze inkopers in een tuincentrum buiten de stad. Tuinbranche Nederland is een van de deelnemende partijen aan deze rondleiding en ontvangst. Dit collectief is goed voor veel invloedrijke inkopers uit ons land.

Barbecue
De avond van de eerste beursdag staat in het teken van het vieren van de terugkeer van de beurs: vanaf 18 uur barbecue op het Rheinterras van het beurscomplex waarbij de leveranciers van barbecue benodigdheden zichzelf ook presenteren. Pitmaster Harry Soo uit de Verenigde Staten en Alexandre Straus laten zien hoe er respectievelijk in de States en in Argentinië en Brazilië wordt gegrild. Verdere evenementen tijdens de beurs zijn de Boulevard of Ideas, de Trendshow Outdoor Furniture en de discussies over de uitdagingen van de branche (zoals supply chain, gebrek aan grondstoffen en eCommerce).

Duurzaamheid
Het belangrijkste thema tijdens spoga+gafa 2022 blijft duurzaamheid. Hoe groen zijn de verwachtingen richting de groene branche? Op de beurs tonen deelnemers hoe er spaarzaam met grondstoffen kan worden omgegaan en hoe schone productie kan bijdragen aan een beter milieu. Meubelen uit gerecyclede materialen, organische mest, kiezen voor regionaal gekweekte planten zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn presentaties, waarin op dit soort oplossingen wordt ingegaan.

Dakterras
Tijdens de pandemie is het duidelijk geworden dat de tuin een belangrijke plaats inneemt bij consumenten. Dit geldt ook voor het balkon en het dakterras. Ontspanning of, bij goed weer, thuiswerken buiten. Bij het aanbod op de beurs is deze trend nog steeds goed zichtbaar. Tuinieren is handenarbeid en vormt daarmee een goede afwisseling van digitaal werken met toetsenborden en schermen. De hang naar natuurlijke materialen is groot en we zien het bijvoorbeeld terug in de gevlochten tuinmeubelen van dit moment. Er is een voorkeur voor meubelen die met de hand zijn gemaakt in tegenstelling tot massaproductie.

Hoe meer tijd we in de tuin doorbrengen, hoe meer comfort we wensen en de groene branche komt tegemoet aan deze wens. Sneldrogende stoffering die goed tegen de weersomstandigheden kan, zonneschermen, bewatering en de grilltemperatuur van de barbecue instellen via apps. Het zijn voorbeelden van wat er te zien zal zijn in Keulen van 19 tot en met 21 juni.

Meer info vind je hier.

 

 

Over de auteur

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws uit de branche in uw mailbox.

You have Successfully Subscribed!