Veel reizen, je laten inspireren en mooie dingen mee naar huis nemen. Dat is de kern van het bedrijf Pole to Pole. Genoemd naar de familienaam Poolman, maar tevens verwij- zend naar de polen van de wereld. Het bedrijf werd in 1996 opgericht in Rotterdam en deze internationale poort naar het buitenland past helemaal bij dit bedrijf dat exposeert op de TrendZ-beurs.

FAMILIEBEDRIJFJES IN INDONESIË
Nicole Poolman vertelt aan Home Deco Business: “We importeren allerlei verschillende producten uit de hele wereld. Nu komt er veel uit Azië. We hebben bijvoorbeeld schelpendecoraties. Die komen van oorsprong uit Papoea-Nieuw Guinea en worden daar gebruikt bij rituelen. Wij geven nu opdrachten aan familiebedrijfjes in Java om deze te produceren. Ze worden dus gemaakt met schelpen van daar én ze worden met de hand gemaakt. Het is dan heel mooi om te zien dat het steeds beter gaat met die families. Datzelfde geldt voor onze potten. Ook die worden daar met de hand gemaakt. De productietijd is lang, maar dat maakt de producten des te unieker.”

Pole to Pole is een groot internationaal merk geworden en heet officieel Pole to Pole Global Interiors. Het bedrijf staat op de beurs in Gorinchem (stand D.110) maar ook op internationale beurzen in Parijs, Frankfurt en Brussel en dat heeft wereldwijd klanten opgeleverd. Tevens heeft het bedrijf een showroom bij Premium in de Tica te Uithoorn. Geïnteresseerden uit binnen- en buitenland kunnen hier zeven dagen per week terecht. Pole to Pole heeft geen papieren catalogus, maar een dynamische B@B webshop die constant wordt aangevuld met nieuwe producten.

ROTAN VOOR DE ZOMER

Naast accessoires brengt Pole to Pole ook meubelen op de markt, die tevens geschikt zijn voor de horeca. Nicole: “We komen met een collectie rotan, waarbij we ons vooral op de zomer richten. Ook zul je bij ons fluweel aantreffen. Dat is helemaal trendy en dan met name in de kleuren oudroze, ocean blue, emerald green, grey en copper.” Pole to Pole heeft in het assortiment ook bijzondere tafels, verlichting, kasten én losse hoezen voor de sofa’s.