Oosterse sferen, sprookjesachtige spa’s en authentieke rituelen, je vindt ze allemaal bij wellnessresort Thermen Berendonck in Wijchen. Het complex, in de omgeving van Nijmegen, doet denken aan de sfeer van Duizend-en-een-nacht en het heeft dus een sprookjesachtig in- en exterieur. Sinds een maand is het resort open.

Tijdens een reis door Azië werd mede-eigenaar Fabian Dolman getriggerd  door de oosterse levenswijze en vriendelijkheid. Dit is de reden dat de allernieuwste Thermen hierop geïnspireerd is. In het complex zie je de magische kleuren, geuren en klanken van India. Zo heeft één van de sauna’s, de Chaay Ghar sauna, de stijl van een Indiaas theehuis dat je vindt bij de Taj Mahal.

Thermen Berendonck is het vierde resort van het familiebedrijf Quality Wellnessresorts (QWR). Dit bedrijf is ook eigenaar van Thermen Bussloo, Thermen Soesterberg en Fontana Resort Bad Nieuweschans.

Bij de allernieuwste Thermen is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belangrijk. Het resort is all electric, dus wordt er geen gas gebruikt. Wel heeft het complex duizend zonnepanelen en de warmte die in de sauna’s vrijkomt, wordt opnieuw gebruikt. Ook aan het personeel is gedacht, want via het UWV zijn al meerdere medewerkers in dienst getreden.

Nieuwsgierig naar deze hotspot? Bekijk hier de website.