“Het najaar wordt kleurrijker dan ooit! Steeds meer witte muren maken plaats voor kleur. Dat is niet alleen mijn constatering maar ook de grote verfmerken zien dat er steeds minder wit en meer kleur gekocht wordt door de consument. Van deze verandering maakt mijn hart als kleurenliefhebber natuurlijk wel een sprongetje. We zien steeds meer knalkleuren terugkomen in het interieur zoals kobaltblauw, lila, geel, oranje en diverse groentinten. Maar ook in de rustige interieurstijlen zie je dat de basis licht gekleurde tinten zijn.

En hoe zit het dan met zwart en goud? Was de eerste vraag die ik altijd kreeg, nadat ik weer bij een trendlezing was geweest. Een paar jaar geleden zagen we zwart metaal al overgaan in goud en nu neemt bruin langzaam het zwarte houtwerk ook over. We hebben steeds meer behoefte aan zachtheid, licht en warmte. Dit zie je niet alleen in de trendkleuren maar ook in de vele aaibare materialen en het toevoegen van licht door spiegels en reflecterend zilver. En helemaal de combinatie kobaltblauw en zilver is goud. Spiegels komen terug in bijzondere kleuren en vormen én worden gebruikt als kunstwerk aan de muur, tafeltjes en zuilen.

Het is niet heel verrassend maar ronde (organische) vormen zie je dit najaar bijna alleen nog maar. Wanneer een meubel wel een rechte vorm heeft is daar altijd nog die licht afgeronde hoek of een organische print die het scherpe randje ervan af haalt. Dit zie je andersom ook. Zachte kussens, plaids en vloerkleden met harde geometrische prints of strepen. Alles draait dit najaar om de balans tussen hard en zacht. Deze trend heeft natuurlijk alles te maken met de nasleep van de coronapandemie en alles wat er speelt in Oekraïne.  Thuis is de plek waar je waar je je voor alles even kunt afsluiten en fijne luchtige plek wilt creëren.

Sofie de Kruijff werkt al jarenlang in de interieurbranche. Ze houdt van gedurfde kleurcombinaties en dat zie je in haar interieurideeën terug. Met haar columns wil ze lezers over de drempel tillen om wat meer keuzes met lef te maken. 

Deze column is verschenen in de allernieuwste editie van Home Deco Business Magazine. Abonnee worden en geen enkele column van Sofie missen? Kijk dan hier.