Dit jaar kunnen we veel positieve veranderingen verwachten als het gaat om interieurontwerp. In 2022 zal het huisontwerp dynamisch transformeren, omdat consumenten een betere wereld eisen. Ze willen een gezond, niet-giftig, milieuvriendelijk en duurzaam interieur voor binnen en buiten. Daarom wordt eco-interieurontwerp steeds populairder met als doel om een ​​duurzame toekomst op te bouwen.

Wat is een eco-interieurontwerp? Het is de intelligentie van de natuur die wordt toegepast. Eco-interieurontwerp is een nieuwe manier om een ​​verbinding tot stand te brengen tussen de ecologische behoeften van de planeet en de mensheid.

Ongeveer 90% van de mensen brengt tijd binnenshuis door. Omdat we zoveel van onze tijd binnen zijn, is het van cruciaal belang om niet alleen goed te letten op de producten en materialen die we in huis halen, maar ook om ons af te vragen hoe duurzaam ze zijn? Van waar komen ze en hoe zijn ze gemaakt? De vier woorden Reduce, Reuse, Recycle, Refuse, beschrijven hoe een eco-interieurontwerp de omgeving, waarin we leven positief kan veranderen. Consumenten leren en veranderen, en ze willen dat de hun omringende ruimtes met hen meegroeien en die veranderingen weerspiegelen.  Deze lange termijn benadering van ecologische bescherming is ook van toepassing op het nieuwe tijdperk van thuiskantoren, aangezien ze meer gebruikt worden dan ooit. Gelukkig groeit de verscheidenheid aan keuzes voor eco-interieur huisartikelen naarmate meer ontwerpers, merken en b2b-groothandelaren zich hier op concentreren.

Omdat we meer eco-interieurontwerp materialen eisen die minder impact hebben op de planeet, zien we steeds meer  fabrikanten die processen implementeren die vriendelijker zijn voor het milieu. Ze zorgen dat hun werkmethoden ethisch zijn. Nu profiteren meubelfabrikanten van hout dat is geoogst uit goed beheerde bronnen of recyclen ze eerder gebruikte materialen. Anderen zijn zelfs nog innovatiever door beton, kurk, bamboe, gerecycled plastic, hout en metaal te gebruiken.

Met een overvloed aan bruikbaar materiaal dat gemakkelijk verkrijgbaar is, wordt de ecologische voetafdruk die nodig is om plastic en metaal helemaal opnieuw te maken aanzienlijk verminderd.

Wanneer we onze huizen inrichten, willen we artikelen die een lage impact hebben op het milieu en die er jarenlang stijlvol uit zullen zien. Door te kiezen voor milieuvriendelijke meubels en huishoudelijke artikelen, gemaakt van duurzame materialen, geven consumenten vorm aan een positieve toekomst.

Een eco-interieurontwerp, vermindert onze impact op het milieu. Het reduceert afval, spaart hulpbronnen en beschermt de planeet voor ons en de toekomstige generaties.  Zijn we er klaar voor om dit jaar onze ‘groene’ interieur te verbeteren? Wij antwoorden volmondig met ‘Ja!’.

Elke maand verzorgt Fofi Nikolaides PR/Marketing van FairPlaza een column voor Home Deco Business Magazine. Hierin gaat ze in op duurzaamheid, de circulaire economie en fairtrade ondernemen. Bij FairPlaza vormen duurzaamheid, ethisch verantwoord interieurontwerp en productontwikkeling de kern van elk aspect van het bedrijf. FairPlaza is een B2B groothandel en supply center voor eerlijke en directe handel, duurzaam gemaakte en ambachtelijke producten in Nederland.