Getroffen door de recente coronagolf geven veel van de 1.700 standhouders, die hun deelname aan Maison&Objet Paris al hadden bevestigd, aan dat ze geen risico’s willen nemen voor hun werknemers. Ze ondernemen bij voorbaat actie om mogelijke problemen die de bedrijfsvoering kunnen verstoren, te vermijden. In combinatie met de werkverzuimen dreigt dit het functioneren van de diensten-, bevoorradings- en/of productieproces namelijk ernstig te ontregelen.

Met het oog op de piek van de besmetting nemen verschillende landen beperkende maatregelen ten aanzien van het internationale reisverkeer. Maatregelen waardoor vele bezoekers hun komst uitstellen – of zich ontmoedigd voelen om de beurs te komen bezoeken.

De Franse regering heeft maandag 27 december 2021, een limiet van maximaal 2.000 personen binnen en 5.000 personen buiten aangekondigd voor grote evenementen. Dat bleek achteraf niet te gelden voor vakbeurzen. Die evenementen mogen wel plaatsvinden, uiteraard onder strikte naleving van de nieuwe maatregelen. Dat werd achteraf, op 30 december, pas aangekondigd toen M&O het nieuws van het verzetten van de beurs al naar buiten had gebracht. Op het moment gelden er in diverse landen nog steeds strenge maatregelen over het reizen naar het buitenland, wat een bezoek aan M&O moeilijk kan maken voor internationale bezoekers.

Om een onveilige situatie te vermijden en om het beste rendement voor alle deelnemers te garanderen, besloot de SAFI de volgende editie van Maison&Objet uit te stellen naar 24 – 28 maart 2022. Een periode die hopelijk uitzicht biedt op een verbetering van de situatie. Let op: vanaf 15 januari gelden er nieuwe maatregelen in Frankrijk. De organisatie adviseert deze informatie i.v.m. updates regelmatig in de gaten te houden.

Voor exposanten die hun inschrijving en standplaats al bevestigd hebben, gelden dezelfde voorwaarden, waardoor ze dezelfde standruimte kunnen behouden. Ook de bezoekers die hun toegangsbadges voor de januari-editie al besteld hebben, krijgen hiermee natuurlijk toegang tot de beurs van 24 t/m 28 maart 2022.

Maison&Objet In The City, een nieuw evenement dat de dag voor de opening van de beurs wordt georganiseerd als onderdeel van de Maison&Objet en dat een ontdekkingsreis biedt in het hart van de Parijse showrooms, wordt gehouden van 23 t/m 28 maart 2022.

Met het verschuiven van de beurs naar het eind van het eerste kwartaal wil de overkoepelende organisatie SAFI een veilig en optimaal verloop van de beurs garanderen voor alle deelnemers in de woon-, decoratie- en interieursector.

De eerstvolgende edities van Maison&Objet zijn: 24 t/m 28 maart 2022 en 8 t/m 12 september 2022.