Ontwerpbureau ZOETMULDER heeft het tweede filiaal ontworpen voor cadeauwinkel KKeC. Deze keer in Leidschendam. Na het eerste ontwerp voor KKeC Rotterdam heeft het ontwerpbureau voor architectuur, interieur, stedenbouw en productontwerp het interieurconcept doorontwikkeld voor de KKeC-winkel in ‘The Mall of the Netherlands’ te Leidschendam. Het ontwerp is gebaseerd op het winkelconcept ‘Less is a bore’.

Het concept combineert het brede aanbod cadeauproducten met een heldere winkelbeleving. Zo ontstaat een speelse KKeC-identiteit in het interieur met de herkenbare vijfhoekige vormen. Deze worden gecombineerd met een speels kleurenpalet op een neutrale basis van wit en hout. De winkel ademt KKeC in alle meubels en grafische accenten. Bijzonder aan deze opgave is dat het bureau ook een unieke KKeC-gevel ontwierpen. Dit gevelontwerp is gebaseerd op de herkenbare KKeC-vorm. Deze vorm is vertaald naar een rode poort van gevouwen staal en roze glas. Hierbij is rekening gehouden met de zichtlijnen vanuit het winkelcentrum. De blik van de bezoeker wordt de winkel ingetrokken en de poort vormt een welkom onthaal in de wereld van KKeC.

Diamantvormen
De winkel heeft dezelfde sfeer als de KKeC-winkel in Rotterdam, tegelijkertijd zijn er nieuwe maatwerk elementen ontwikkeld voor de locatie in Leidschendam. Zo is er een nieuw display-concept ontworpen voor bij de kassa. Deze bestaat uit een compositie van diamantvormen op de wand achter de kassa, hier kunnen de nieuwste producten uitgelicht worden. Ook is het concept van de bestelbalie herontworpen. Deze vormt een combinatie van een hoge balie en een costum-made tafel. Natuurlijk in de herkenbare KKeC-vorm.