De jaarronde vakbeurs en inspiratieplatform voor hospitality- en interieurbranche Daily Trade Fair Venlo opent 24 september 2023

Op 24 september 2023 opent Daily Trade Fair Venlo, het vernieuwende beursconcept waar professionals in de hospitality- en interieurbranche zich jaarrond kunnen laten inspireren en inkopen kunnen doen. Op 15.000 m2 pakken vooruitstrevende topleveranciers uit met een eigen showroom rondom een prachtige showkeuken die ook als restaurant en eventruimte wordt gebruikt. Daarnaast zijn diverse ruimtes voor internationale evenementen, beurzen en congressen beschikbaar.

Inspiratieplatform Daily Trade Fair Venlo is gevestigd op de locatie van de voormalige bloemenveiling in Venlo en is een initiatief van de ondernemers van het naastgelegen Flora Trade Parc Venlo, de inkoopboulevard voor de branches home, gift en garden. Hospitality-ambassadeur is SVH Meestergastheer Marcel Swaghoven, voormalig gastheer-sommelier en tevens eigenaar van importeur en groothandel in kwaliteitswijnen The Wine Companions.

Zeven dagen per week inkopen en inspiratie
Op dit moment is Daily Trade Fair Venlo al op zondag, maandag en dinsdag ‘under construction’ open, waarna vanaf 24 september de deuren volledig worden geopend. Marcel Swaghoven: “Dat betekent dat geïnteresseerden uit de hospitality- en interieurbranche hier zeven dagen per week terecht kunnen om zich te laten inspireren door de diversiteit aan showrooms en door de events die door onze partners worden georganiseerd. De showrooms zijn deels onbemand en daardoor laagdrempelig om te bezoeken. De bezoeker wordt door onze hostesses gastvrij ontvangen en bestellen kan gemakkelijk via de verkoopapp.”

Culinair podium en restaurant The Stage
The Stage is het kloppend hart van de Daily Trade Fair Venlo. Hier bevindt zich het culinair podium en restaurant The Stage waar bezoekers de hele dag welkom zijn voor een korte stop of een maaltijd en waar in nauwe samenwerking met partners producten worden uitgelicht en gerechten op innovatieve manieren worden bereid en gepresenteerd. Onderdeel van The Stage is een geïntegreerde showkeuken én een dubbele bar, die exclusief beschikbaar zijn voor de partners. Hier worden events, demo’s, productpresentaties en andere activiteiten georganiseerd. Samen met de partners wordt daarmee ingezet op jaarronde inspiratie en beleving en fungeert The Stage als podium voor, door en met de partners en ambassadeurs.

Toonaangevende exposanten
Marcel Swaghoven: ”We zijn er trots op dat we toonaangevende exposanten als partner in huis hebben, waaronder Bidfood, Hela Thissen, Scelta Mushrooms, Swinkels Family Brewers, Spadel Nederland, Melitta Professional, Palux Keukens, Rhima, Fulin Robots Technology, Janssens Kassasystemen en Meindersma Hospitality. En we zijn nog met vele andere partijen in gesprek. Voor onze partners organiseren we onder meer netwerkbijeenkomsten, ontbijtsessies en inspirerende talks. En voor alle partijen bieden we natuurlijk graag een podium voor hun eigen activiteiten. Bedrijven die interesse hebben om aan te sluiten kunnen dat zowel met als zonder showroom doen. Zij kunnen vrijblijvend contact opnemen voor informatie of het maken van een afspraak.

Bidfood krijgt permanente uitvalsbasis
Ralf Lacroix, vestigingsmanager van horecaleverancier Bidfood heeft voor Daily Trade Fair Venlo gekozen vanwege het vernieuwende concept. “Bidfood staat op veel horecabeurzen en die duren maar een paar dagen. Via Daily Trade Fair Venlo hebben we een permanente uitvalsbasis in een regio waar we goed aan de weg timmeren. We gaan hier onder meer de mogelijkheden van Jordy’s Keuken laten zien en proeven via de menukaart van het restaurant en we denken actief mee over wat we met The Stage kunnen neerzetten”, aldus Ralf Lacroix.

Ruimte voor events
Naast de beursruimte en The Stage beschikt Daily Trade Fair Venlo over diverse ruimtes voor internationale evenementen, beurzen en congressen. Zo is er de bijzondere oude afmijnzaal van de voormalige bloemenveiling. Daarnaast beschikt Daily Trade Fair Venlo over flexibele werkplekken en is er ruime gratis parkeergelegenheid direct voor de entree.

Nu al ‘under construction’ open
Op dit moment is Daily Trade Fair Venlo op zondag, maandag en dinsdag ‘under construction’ geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf juli kunnen deze dagen wijzigen; op de website www.dailytradefairvenlo.com worden de actuele dagen vermeld.

Vanaf 24 september 2023 zijn de deuren zeven dagen per week open van 10.00 tot 17.00 uur.