Het familiebedrijf Borek bestaat al 40 jaar en focust zich op innovatie en duurzaamheid, kwaliteit en hoogwaardigheid, comfort en zitgenot. Kort geleden bracht het bedrijf het nieuwe merk YOI op de markt. YOI bestaat uit collecties van Nederlandse bodem met de achterliggende gedachte, dat relaxen niet alleen goed moet zijn, maar ook mooi. Volgens het bedrijf zijn het stuk voor stuk Europese ontwerpen met een vleugje Oosterse mystiek, met Japan als inspiratiebron. YOI betekent ‘goed’, maar ook goed vertoeven. Zen met een comfortabele en zacht aanvoelende bekleding. In de collectie zijn moderne combinaties van materialen gebruikt, zoals aluminium, rope en teakhout. YOI bestaat uit de series NATSU, UMI, KI en YUWAA.

NATSU (Zomer)
Nooit meer winter. Deze modulaire serie wordt gekenmerkt door comfortabele elementen in zwart aluminium, die zijn voorzien van antracietkleurige, gevlochten delen in de rug van het materiaal rope (gevlochten touw). De set wordt geleverd met comfortabele kussens, in een zacht aanvoelende en waterafstotende bekleding. De finsishing touch en wat deze set extra bijzonder maakt, zijn de side table en salontafel. Deze zijn allebei voorzien van een taakhouten blad met een oriëntaals lijnenspel.

UMI (Zee)
Deze serie is mystiek en ondefinieerbaar door de verticale lamellenstructuur van rope, die af en toe wordt onderbroken. Deze collectie is verkrijgbaar in donkergrijs met zwart aluminium frame en groen met donkergrijs aluminium frame. De ronde vorm en het dominante maar extra comfortabele kussen, maakt deze serie tot een ware eyecatcher. De salon en side tables zijn voorzien van een teakhouten blad met smalle latten.

KI (boom)
Deze serie in antraciet aluminium heeft kenmerkende ronde spijlen, die als twijgen aan elkaar lijken te zijn geknoopt. Het verfijnde luchtige frame en de lichte maar volledig vuil- en waterafstotende kussens geven het geheel een ‘zen’ gevoel.

YUWAA (fusie)
Deze moderne serie kenmerkt zich door een fusie van verschillende materialen. Dit is de juiste dosering, de kunst van het weglaten op de juiste wijze toegepast. Minimalistisch met een vleugje oriëntaals. De Yuwaa set is verkrijgbaar in wit en donkergrijs aluminium in combinatie met teakhouten elementen, een warme look die de set het juiste contrast geeft. De aluminium delen in de rug zijn schuin geplaatst en de kussens hebben de juiste hoogte, om heerlijk te ontspannen.