Het Belgische hotel Le Sanglier Des Ardennes in Durbuy is door Dôme Deco helemaal gerestyled. Veel producten werden exclusief voor Le Sanglier gecreëerd. Het hotel dat tegen de Duits-Luxemburgse grens aanligt, kreeg hierdoor een exclusieve uitstraling.

De meubelen en accessoires in zowel de lobby, kamers als in de publieke ruimten werden door Dôme Deco nieuw ontworpen. Dus exclusief voor Le Sanglier des Ardennes. Het ging over tafels, stoelen, nachtkastjes en accessoires. Zelfs de vuilnisbakken kregen een unieke look.
“We hebben het DNA van Dôme Deco gematcht met de wensen van dit hotel”, vertelt Stefan Verheyen, CEO van Dôme Deco. “Want de meerwaarde waar de klant naar op zoek is, zit ‘m niet alleen in de ligging en het concept van het hotel, maar ook in de inrichting. Alle producten die we hebben ontworpen, zijn exclusieve creaties voor Le Sanglier. Het hotel kreeg zo een unieke identiteit.”

Natuurlijke materialen
Waar Dôme Deco doorgaans cosmopolitan concepten neerzet, koos het Belgische bedrijf er bij Le Sanglier des Ardennes heel bewust voor om ook de natuur binnen te laten door de keuze voor materialen als eikenhout, natuursteen en bont. “Die warme toetsen in combinatie met materialen als metaal zorgen ervoor dat Le Sanglier des Ardennes een modern totaalconcept mét een warme feel is geworden. Een plek die refereert aan de natuur en gezelligheid van de Ardennen, maar dan met een hedendaagse, luxueuze uitstraling,” zegt Verheyen.

Kleurenpalet
Naast het gebruik van natuurlijke materialen als hout, bont en natuursteen, in combinatie met metaal, pakte Dôme Deco ook het kleurenpalet aan. De natuurtinten in het interieur verwijzen naar Durbuy en ze geven het interieur de zachtheid en warmte mee die je van een hotel verlangt, met hout en het bijzondere Emperador-marmer uit Spanje als rode draad.
Om het hotel een internationale look & feel te geven, ging Dôme Deco voor strakkere beige en grijze tinten voor het meubilair. De combinatie geeft het hotel een moderne en luxueuze uitstraling. Le Sanglier des Ardennes is gemoedelijk, maar allesbehalve klassiek. In het hotel hangt wanddecoratie van fotograaf Henk Van Cauwenberg. “In elke kamer zie je een andere foto van Durbuy die telkens voor een uniek accent zorgt”, legt Verheyen uit.

Internationale erkenning
“Het was fantastisch om een van de meest prestigieuze hotels in België vorm te geven,” zegt Verheyen. “We kijken er in elk geval naar uit om onze internationale klanten mee te nemen naar Le Sanglier. We zijn sindsdien gecontacteerd door potentiële partners in Oostenrijk die ons hebben gevraagd om een gelijkwaardig concept te creëren in de Oostenrijkse skigebieden.”