“Met aandacht is het net als met water. Water laat zowel onkruid als bloemen groeien, en alles wat je aandacht geeft groeit ook. De negatieve én de positieve dingen. Aandacht bepaalt je dag. Om te bereiken wat je écht wilt, heb je een duidelijk doel nodig. En dan vooral: een doel waar je hart sneller van gaat kloppen. Iets dat je koste wat kost wilt bereiken, waar je hele lijf van gaat bruisen als je de finish passeert. De totale aandacht voor dat ultieme doel zet al jouw vezels de goede kant op.

Hierbij is het belangrijk dat je keuzes maakt. Want het is net als met water in een gieter: je kunt slechts een beperkt aantal planten verzorgen met tien liter. Kies dus bewust, voor doelen waar je voorrang aan wilt geven én waar je gelukkig van wordt, zowel bedrijfsmatig als privé.

Moeilijk? Begin klein.
1.  Schrijf een betekenisvol doel op dat je wilt bereiken binnen nu en een maand.
2.  Maak een lijst met 20 tot 25 activiteiten die je energie geven.
3.  Vink aan welke dingen op jouw ‘lijst’ bijdragen aan het doel bij punt.
4.  Kies één activiteit die je vandaag nog kunt uitvoeren en doe dat ook.
5.  Focus de komende drie weken op dit doel en kies activiteiten om het doel te bereiken.

En dan? Dan evalueer je in de vierde week. Hoe was het om zo aan je doel te werken? Heb je je doel gehaald? Is er nog een ander doel dat je op deze manier wilt aanvliegen?
Geef jezelf de ruimte, je kiest niet voor eeuwig. Leer van het water in de rivier: go with the flow.”

Over Tom Sebastian
Tom Sebastian is al meer dan dertig jaar actief in de lifestyle branche in binnen- en buitenland. Hij werkte voor veel magazines en televisieprogramma’s. Tegenwoordig runt hij het bedrijf GROW Support. Hiermee helpt hij ondernemers om hun bedrijf te laten groeien en zelfverzekerder te werken.