Dat de oprichters en ontwerpsters van BAYUXX iets met Bali hebben, blijkt al snel wanneer je de fleurige collectie gehaakte tassen bekijkt. De collectie biedt zeven verschillende modellen die allemaal op Bali worden gehaakt.

De naam BAYUXX spreek je uit als BAJOEKS en is afgeleid van het Indonesische BAYU, dat positieve energie betekent. De ‘XX’ in de merknaam staat voor de liefde die de Nederlandse ontwerpsters hebben voor de Indonesische haaksters. Waarbij iedereen een aandeel heeft in het tot stand komen van de fair trade tassen.

Of je nu kiest voor het kleine RingRing model, waarin je telefoon en pasjes perfect passen, de tas Dolly met een batiksjaaltje, de rugzak East-West-Beach-Best of dat je gaat voor de Big Buddha voor al je strandartikelen. Voor elke situatie is er een perfecte tas. Je kunt kiezen uit zeventien kleuren.

Het merk geeft de Balinese vrouwen een extra inkomen, waardoor ze zelfstandiger kunnen leven. Daarnaast gaat er per verkochte tas € 1,- naar Stichting Child Support Indonesia om het onderwijs te verbeteren.