Ambiente zal plaatsvinden van 7 tot en met 11 februari in Frankfurt. Het woongedeelte op Ambiente staat in het teken van interieur trends die inspelen op alle vijf de zintuigen. Of het nu gaat om de speciale tactiele kwaliteiten van premium textiel, de heerlijke aanraking en het gevoel van handgemaakte meubels of de aangename warmte van hout. Er zijn weinig aankoopbeslissingen, waarbij onze zintuigen een grotere rol spelen dan bij het uitkiezen van het interieur.

De exposanten van Ambiente zijn een combinatie van gevestigde designermerken, geselecteerde ambachtelijke studio’s, jonge labels en klassieke leveranciers. Hoogtepunten voor het komende seizoen zijn de nieuwste stijlen zoals Japandi en Wabi Sabi, evenals interpretaties van belangrijke huidige stijlen.

Nieuw bij Ambiente is de HoReCa hal. In de HoReCa hal is het grootste deel van het assortiment voor hotels, restaurants en cateraars op één plek terug te vinden. Een paar handige hulpmiddelen voor Ambiente zijn de Contract Business Guide en de HoReCa Guide. De Contract Business Guide is beschikbaar als een boekje en als online zoekfunctie. Het ondersteunt binnenhuisarchitecten, interieurontwerpers en horeca-experts die snel de juiste partners nodig hebben voor hun project, waar ze zich ook bevinden binnen Ambiente. In de HoReCa Guide zal een lijst te zien zijn van alle exposanten met horecaproducten in zowel de HoReCa hal als elders.

Ook zal dit jaar de Ambiente Academy er weer zijn. De Ambiente Academy is een efficiënt kennis- en netwerkplatform, opgezet en geholpen door gerenommeerde experts en sterren in de branche. Het programma dit jaar zal plaatsvinden in twee hallen. Er zullen ongeveer 50 lezingen en paneldiscussies zijn over diverse onderwerpen waaronder winkelontwerp, merkvorming, de customer journey, social media, online business en kunstmatige intelligentie. Op maandag 11 februari zal Benjamin Talin, oprichter van MoreThanDigital.info, een lezing houden over ‘Showrooming Meets Webrooming’.