Hoewel retailers in de non-food eerst geen aanspraak konden maken op de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren), heeft de overheid haar visie versoepeld. Voortaan kunnen deze winkelierondernemers zich ook melden voor de tegemoetkoming van 4000 euro.

INretail meldde het volgende:
“De overheid maakte bekend dat de TOGS-regeling ook voor winkelondernemers beschikbaar komt. De regeling werd zonder deze sector gepubliceerd en hierdoor ontstond veel commotie. Retailers kunnen zich nu ook melden voor de tegemoetkoming van € 4.000 uit de TOGS-regeling.”

Ophef
“Er ontstond veel ophef omdat winkelondernemers buiten de regeling zouden vallen. De branche reageerde verbijsterd. Omzetten zijn gekelderd tot nul en ondernemers hebben de € 4.000 keihard nodig om te overleven. Op sociale media barstte een storm van woedende reacties los. Ook Tweede Kamerleden van zich lieten horen.”

NOW-regeling
“Als de loketten voor de andere regeling, de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW), voor werktijdverkorting opengaan, zullen zich ook daar veel retailers melden. Sinds de uitbraak van het coronavirus moesten talloze winkels en ketens hun deuren te sluiten.”

Foto: HB Kurk & Keramiek