Vakbeurs showUP en Orderchamp bundelen hun krachten om de aangesloten retailers en merken zowel een inspirerende offline als online inkoopervaring te bieden. Deelnemers van inkoopbeurs showUP kunnen daarmee via Orderchamp hun producten ook buiten het ‘traditionele inkoopseizoen’ verkopen aan meer dan 5.000 retailers in Europa. Bezoekers krijgen daardoor de mogelijkheid om de unieke merken van de showUP beurs in een overzichtelijke marketplace in te kopen.

Door de toenemende veranderingen in de retail kopen zelfstandige retailers steeds vaker in kleinere aantallen bij meerdere merken in. Directeur van showUP Daan van Trigt onderkent deze trend: “Voor onze beursdeelnemers wordt het belang van het online aanbieden van het assortiment steeds groter. Voor een groot deel van hen is de stap naar een eigen B2B portal niet lucratief. Orderchamp biedt hen een innovatieve oplossing waarmee ze zowel bestaande als nieuwe klanten kunnen beheren. Ook bezoekers van showUP profiteren van de samenwerking. Zij kunnen het geselecteerde aanbod van de beurs nu ook na de beurs raadplegen. Zo ontstaat als aanvulling op de fysieke beurs een krachtig online platform om op elk moment met elkaar in gesprek te gaan.”

Joost Brugmans, CEO van Orderchamp, is blij met de samenwerking: “Onze missie is om elke winkel te voorzien van unieke producten. De inspirerende merken die deelnemen aan showUP zijn een prachtige aanvulling op de merken die we al op het platform hebben aangesloten. Via onze algoritmes koppelen we die merken graag aan de juiste winkeliers uit heel Europa om hun afzet te vergroten.”

Orderchamp is een online B2B marketplace waar merken en retailers samenkomen. Sinds de officiële lancering in september 2019 heeft het platform meer dan 5.000 retailers en 400 merken aangesloten. showUP is een toonaangevende retail inkoopbeurs voor woonaccessoires en cadeau-artikelen. Kenmerkend voor showUP is het kwalitatieve aanbod van merken en de ruimtelijke opzet. De beurs bestaat sinds 2013 en richt zich op inkopers van woon- en gift stores, concept stores, webshops, warenhuizen, boekenwinkels en museumwinkels.