De eerste editie van 2022 smaakte naar meer, want de organisatie van de ‘Week van de Stenen Winkel’ werd na mei van afgelopen jaar bedolven onder vragen over een vervolg. En dus is het van 8 tot en met 14 mei opnieuw tijd om de lokale winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument.

“We kregen zo ontzettend veel e-mails van deelnemende winkels over hoe fantastisch ze de eerste editie van de ‘Week van de Stenen Winkel’ vonden”, vertelt Marian Bekkers, initiatiefneemster van het evenement. “Afgelopen jaar namen ruim 3.000 winkels in Nederland en België deel aan ‘Week van de Stenen Winkel’. Zij waren ontzettend enthousiast over de waardevolle gesprekken met consumenten die zij voerden over het belang van lokaal winkelen, de feestelijke activiteiten die zowel ondernemer als klant een boost gaven en niet te vergeten de topomzetten die winkels draaiden. Meer dan genoeg redenen dus om voor 2023 een nieuwe editie van de ‘Week van de Stenen Winkel’ te plannen.”

Bekkers (foto hierboven) heeft ook voor deze editie retail-experts gestrikt die deelnemende winkels van tips voorzien om van de ‘Week van de Stenen Winkel’ een succes te maken op de winkelvloer. “De Masterclasses waren afgelopen jaar een belangrijk element in de voorbereiding: heel wat winkels hebben mede dankzij die Masterclasses tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ hoge omzetten gerealiseerd. De Masterclasses ontbreken daarom dit jaar niet: onder anderen Chantal Riedeman, Mirjam van Rees en Michèle van Wambeke zullen de deelnemende winkels dit jaar inspireren om er in de week van 8 tot en met 14 mei een feestje van te maken voor de klant én voor zichzelf.”

Winkels melden zich tot en met 25 maart aanstaande gratis aan voor deelname aan deze week via https://weekvandestenenwinkel.com/. Bij deelname ontvangt iedere winkel toegang tot een lesplatform met de Masterclasses van negen retail-experts en een gratis promo-pakket om de ‘Week van de Stenen Winkel’ te promoten bij klanten.

Meer informatie over de ‘Week van de Stenen Winkel’ is te vinden op https://weekvandestenenwinkel.com/