Design District is van 6 tot en met 8 juni in de Van Nelle in Rotterdam. Gedurende deze dagen is de beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 interieurmerken. Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en kan één of meerdere lezingen volgen.

Het programma wordt verzorgd door bni, FMN, NIA Academie, Inside Information, de Architect en industrieel ontwerper Björn Dahlström. De lezingen, workshops en discussies zijn gratis bij te wonen. De ingang van de lezingenruimte is midden op beursvloer van Design District, vlakbij de grote toiletgroep in de Serre. De ruimte is alleen per trap te bereiken. Hieronder een samenvatting.

Northern light meets colour – Björn Dahlström
Björn Dahlström is een vooraanstaand Zweedse (industrieel) ontwerper en eigenaar van het merk ARTICLES. Daarnaast heeft hij ontworpen voor merken als Magis, String en Iittala, en zijn fauteuil is opgenomen in de collectie van het Nationaal Museum of Art in Stockholm. Woensdag 6 juni 14.30 – 15.30 uur komt hij op Design Districtvertellen over het Noorderlicht en kleurgebruik in hedendaagse Zweedse interieurs.

de Architect
Donderdag 7 juni van 11.30 tot 13.00 uur organiseert de redactie van de Architect een sessie over de duurzame werkomgeving. In korte presentaties vertellen diverse ontwerpers over hun visie op dit thema. Vervolgens gaan zij onder leiding van hoofdredacteur Harm Tilman met elkaar in discussie over dit onderwerp. Na afloop ontvangen bezoekers een gratis exemplaar van de juni-editie van de Architect (200 pagina’s dik!) over onder andere het thema Werkomgeving.

Facility Management Nederland
FMN is de onafhankelijke beroepsvereniging voor iedereen die geïnteresseerd is in het facilitaire domein. Op vrijdag 8 juni is FMN aanwezig met een programma voor leden én niet-leden. Elk uur start en een ‘Special Tour’ langs 6 geselecteerde deelnemers; Wat is nieuw, wat mag je niet missen? De tour start vanaf de Serre, het midden van de beurs, en er kunnen 20 mensen per keer mee. Daarnaast kun je 5 verschillende lezingen bijwonen over onderwerpen als ‘Welzijn’, ‘Vastgoed as a service’ en ‘Nudging’.

Inside Information – Creativiteit, cultuur en gezondheid
Woensdag 6 juni om 13.00 uur staat een presentatie van Kitty de Groot op het programma over creativiteit, cultuur en gezondheid. Kitty de Groot (interieurstrateeg, journalist en auteur) gaat in haar presentatie in op hoe je creativiteit, cultuur en gezondheid stimuleert vanuit een goed interieurconcept.

Ontdek het Color Navigator System
Maak kennis met het Color Navigation System: het eerste intelligente kleurensysteem gebaseerd op de DNA van een kleur, haar eigenschappen en hoe onze ogen en hersenen kleur waarnemen en vertalen. Kleur begrijpen, communiceren en werken met kleur wordt professioneler met het CNS. Bart van Tigchelt vertelt woensdag 6 juni van 11.30 tot 12.30 uur wat het voor jou kan betekenen. Powered by NIA Academie

Beroepsverening Nederlandse Interieurarchitecten
Donderdag 7 juni van 13.30 – 17.00 uur bni kennismiddag#2 ’50 jaar interieurarchitectuur en erfgoed’. De bni verzorgt drie lezingen met o.a. Ilja Meijer.