Nieuw dit voorjaar op TrendZ was het kenniscentrum. Beursbezoekers woonden hier presentaties en workshops bij, aangeboden door branche experts. Inmiddels is de organisatie van TrendZ al druk bezig om vervolg te geven aan het kenniscentrum in de editie van het najaar, die plaatsvindt op 25, 26 en 27 augustus. Hiervoor zijn plannen voor een TrendZ Café op de begane grond en TrendZ experience op de eerste etage. De eerste deelnemende sprekers voor TrendZ Najaar zijn bekend gemaakt.

TrendZ Experience
Op de vernieuwde bovenverdieping komt TrendZ Experience. Hier zijn interactieve sessies en workshops bij te wonen, zoals een bloemenproeverij door Anna Koster van Floral Touch en de Irresistable woontrends sessie van Aafje Nijman van InRetail en Bureau Nijman + van Haaster. Daarnaast is op de bovenverdieping het Bloem & Blad Ondernemersplein, speciaal voor bloemisten, bloemstylisten en tuincentra met elke beursdag een ondernemersborrel van 13.00 tot 15.00 uur.

TrendZ Café
Op de benedenverdieping is het TrendZ Café te vinden waar zowel bezoekers als exposanten onder het genot van een kopje verse bonenkoffie plaats kunnen nemen en zich laten inspireren door presentaties van onder andere Mark Zwartkruis, schrijver en social media expert bij Trendline Magazine. Hij voorziet retailers van direct toepasbare tips en tricks op het gebied van social media. Ook staat Gaby van Gestel (o.a. bekend als keynote speaker en trendresearcher) hier op het programma met haar visuele reis langs de retailtrends van de toekomst.

Angela van Dongen – Formule Manager Hubo & Decorette
De derde spreker die het podium betreedt in het TrendZ Café is Angela van Dongen, Formule Manager Hubo & Decorette bij Euretco B.V. Op 28 maart 2019 werd bij Hubo Zutphen de eerste Hubo HOMED geopend, het nieuwe shop-in-shop concept binnen de woningtextiel branche voor doe-het-zelf ondernemers. Met dit concept kunnen Hubo ondernemers hun klanten, naast totaaloplossingen voor iedere klus, nu ook totaaloplossingen voor ieder interieur aanbieden. Is de bouwmarkt hiermee de nieuwe interieurwinkel? Waarom ontwikkelt de markt zich deze kant op? Angela van Dongen spreekt haar visie uit met betrekking tot dit verschijnsel en neemt de retailer mee in de ontwikkelingen en drijvers binnen de doe-het-zelf branche. Daarbij gebruikt ze Hubo HOMED als casestudy. Deze interessante en prikkelende sessie is op maandag 26 augustus 2019 van 14.45 tot 15.30 uur bij te wonen.

Deelname aan programma gratis

Alle presentaties en workshops in TrendZ Experience en TrendZ Café zijn gratis bij te wonen. “Dit zijn de eerste namen, maar er zit nog meer aan te komen. Belangstellenden hoeven zich niet vooraf aan te melden of in te schrijven voor een sessie. We adviseren iedereen wel om op tijd aan te schuiven, want vol is vol. We hopen binnenkort de volgende reeks namen bekend te maken”, zegt Fernande Brand, Marketing Coördinator van TrendZ.