Het cluster Interior & Retail van beursorganisator Easyfairs Nederland organiseert op maandag 3 mei een webinar om haar bezoekers ook in coronatijd te informeren over de laatste ontwikkelingen in de non-food retailsector. Onder dit cluster vallen de vakbeurzen InCoDa (Interieur Collectie Dagen), Trendz en Vélovak. Tijdens dit webinar komt inspirator & innovator Harry Bijl van brancheorganisatie INretail aan het woord over ‘waardevol blijven in een complexe consumentenreis’.

In totaal zijn er twee sessies: één om 10.00 uur voor de woninginrichting (huis & tuin) en gifts en één om 11.00 uur voor de tweewielerbranche. De presentatie duurt ongeveer 30 minuten met aansluitend ruimte voor vragen. Het bijwonen van dit webinar is gratis, vooraf aanmelden is verplicht.

Kennisoverdracht
“Zie het als een extra service naar onze bezoekers”, legt Mascha de Bruin, Head of Cluster Interior & Retail van Easyfairs Nederland uit. “Normaal gesproken lenen onze beurzen zich uitstekend voor het delen van kennis, maar helaas hebben we in het afgelopen jaar alleen een aangepaste editie van Trendz kunnen organiseren door de gevolgen van Covid-19. Nu we de kennis tijdelijk even niet op onze beurzen kunnen delen, brengen we de kennis naar de mensen in de huiskamer of op kantoor. Wij zien het als onze taak om ook in coronatijd onze community te voorzien van kennis op het gebied van de laatste ontwikkelingen in de non-food retailsector. Vandaar dit webinar dat wij gratis aanbieden, ook als blijk van waardering voor het vertrouwen en de loyaliteit van al onze bezoekers.”
Het is het eerste webinar waarbij de non-food retailbeurzen van Easyfairs Nederland (InCoDa, Trendz en Vélovak) de handen ineen slaan. Temeer omdat de retailsector veel gemeenschappelijke raakvlakken kent.

Omdat er ook verschillen zijn worden er twee achtereenvolgende webinars georganiseerd. Het eerste webinar is speciaal voor de achterban van InCoDa en Trendz en richt zich met name op de retailer in de woninginrichting (gemengde woonzaken, bloemenwinkels, tuincentra, bouwmarkten, conceptstores, enz.). Het aansluitende tweede webinar is speciaal voor de achterban van Vélovak en richt zich met name op de tweewielerspeciaalzaken (scooterwinkels, fietsendealers, sportwinkels, enz.). Beide webinars hebben dezelfde topic(s) en geven antwoord op dezelfde vragen.

Consumentenreis
Tijdens het webinar van maandag 3 mei zal Harry Bijl van brancheorganisatie INretail de aanwezigen antwoord geven op 5 vragen:
• Welke waarde hechten consumenten aan producten?
• Hoe organiseer je een gedenkwaardige consumentenreis?
• Welke impact heb je op gedrag?
• Hoe kan je innoveren en verduurzamen?
• Hoe kun je samenwerken?

“Ik vind al meer dan 40 jaar de retail een boeiende werkomgeving. Ik laat me graag verbazen en inspireren om vervolgens ervaringen te delen. Ik wil mijn positieve energie delen, daar word ik blij van! Het brengt je samen ook verder”, zegt Harry Bijl.

Terugkijken
Het webinar wordt live uitgezonden vanuit de Next Level Studio in Evenementenhal Gorinchem, de thuisbasis van de non-food retailbeurzen van Easyfairs. Het webinar is na afloop nog twee weken beschikbaar om terug te kijken voor iedereen die zich registreert.

Wil je je direct aanmelden? Klik dan hier.
Meer informatie vind je op de websites van Trendz en InCoDa.

Herstart beursseizoen
Verder zijn de voorbereidingen voor de herstart van het beursseizoen ook in volle gang. Easyfairs spreekt het vertrouwen uit dat vanaf juli beurzen weer georganiseerd mogen worden. Dat betekent dat Trendz het spits afbijt op 22, 23 en 24 augustus 2021, gevolgd door InCoDa op 12, 13 en 14 september 2021.